Замість третього – перше місце: Український проект Mars Hopper переміг в конкурсі NASA

Глядацькі симпатії зробили свою справу. Нечесних конкурентів присоромлено.

Патріоти України повідомляли про те, який галас українська розробка вже наробила на конкурсі американського космічного агентства. І ось приємний фінал української прем’єри на найпрестижнішому міжнародному космічному конкурсі. Тим більше сюрприз, що до останнього на сайті всесвітнього Хакатона українська команда посідала третє місце. Однак NASA перевіряло своїми методами аналіз голосів на чистоту, і в українських винахідників виявилися найвищі показники.

Команда дізналася про свою перемогу за три дні до офіційного оголошення результатів 26 травня, але в офіційному листі представники NASA попросили тримати все в секреті, повідомляє AIN.ua.

"Я сподіваюся, ми зацікавили NASA своїм проектом. Якщо це так, то хотілося б, щоб Україна до нього долучилася. Коли ми розробляли проект, то розраховували на це: майже всі технології для його реалізації є в Україні. Було б чудово, якби наша країна зайняла гідне місце серед "космічних" країн", - розповів інженер проекту Олександр Буткалюк.

Зараз винахідники планують зробити два прототипи свого винаходу - для наземних і стратосферних випробувань. Розробники озвучили наміри агентству і чекають реакції.

Крім того, ентузіасти готуються до поїздки на мис Канаверал на запуск ракети, який відбудеться 8 вересня. Правда, команда поки не знає, чи зможе поїхати туди всім складом: адже всю поїздку мають фінансувати самотужки.

У команду Mars Hopper входять Олександр Буткалюк, В'ячеслав Осауленко, Андрій Музиченко, Ілля Рубинский, Павло Правдюк, Микола Денисенко і Софія Буткалюк. Проект пропонує альтернативну технологію переміщення по поверхні Марса. Хлопці розробили аналог джетпака і модель ракетоплана, який використовує в якості палива вуглекислий газ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...