"Лунанаша": Росія планує політ на Місяць, коли США вже гулятимуть на Марсі

Польоти на Місяць росіян почнуться з 2031 року.

Росіяни висадились на Місяць. Ілюстрація: Твіттер.

Гендиректор російської ракетно-космічної корпорації "Енергія" Володимир Солнцев заявив, що початок польотів до Місяця намічається після 2025 року, а висадити першого росіянина на супутник Землі планується в 2031 році. Про це повідомляє "Новое Время" передають Патріоти України.

"Після 2025 року заплановано початок польотів до Місяця, початок звикання до цього супутника. 2026 рік - безпілотний обліт Місяця, в 2027 року ми запускаємо злітно-посадковий модуль на орбіту Місяця", - сказав він, уточнивши, що посадка модуля на поверхню Місяця буде здійснюватися в автоматичному режимі.

Далі за його словами, в 2029 році РФ відправить на орбіту Місяця безпілотний корабель.

"У 2030-х роках ми ставимо собі завдання здійснити пілотований політ на Місяць, в 2031 році - висадку на Місяць", - додав Солнцев.

Відомо, що для польотів на орбіту Землі в Росії створюється пілотований корабель "Федерація". Його льотний зразок планується виготовити в 2020 році і запустити в безпілотному режимі в 2021 році. Перший пілотований запуск намічений на кінець 2023 року. З 2025 року планується проводити один-два пуски на рік з РФ до Місяця.

Як відомо, глава Tesla Motors і SpaceX Ілон Маск заявив, що його компаніяпланує в 2024 року відправити пілотований корабель на Марс, а вже в 2025 - повноцінну місію на Червону планету.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...