Записували на "бомжів": На Харківщині група чиновників присвоїла 5000 га землі

Правоохоронці встановили, що при переоформленні документів на землю представниками Липковатівського агроколеджу керівництво обласного Держгеокадастру внесло до електронних баз даних завідомо неправдиві дані про власників угідь.
Чиновники займалися земельними махінаціями. Ілюстрація: Depo.Харків.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою попередили незаконне відчуження чиновниками майже п’яти тисяч гектарів землі державного аграрного коледжу на Харківщині. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на прес-службу СБУ.

Правоохоронці встановили, що при переоформленні документів на землю представниками Липковатівського агроколеджу керівництво обласного Держгеокадастру внесло до електронних баз даних завідомо неправдиві дані про власників угідь. За змовою з однією з районних райдержадміністрацій новими власниками майже п’яти тисяч гектарів особливо цінних земель сільськогосподарського призначення були зареєстровані майже шістсот приватних осіб, більшість з яких не має постійного місця проживання.

Під час обшуків в обласному управлінні Держгеокадастру, районній держадміністрації, приватного нотаріуса, який засвідчив протиправну оборудку, та інших фігурантів справи співробітники спецслужби вилучили документацію, яка доводить фальсифікацію зловмисниками в електронних системах даних щодо прав на власність земель коледжу. Триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...