Заробляє на здоров'ї співгромадян: Дружина одного з керівників НПУ організувала бізнес у Чорнобильській зоні (відео)

ТОВ "Енівей" відсутнє у переліку із 71 підприємства, що мають діючі дозволи на діяльність у зоні відчуження.

Ігор Купранець. Фото: Цензор.НЕТ.

У Чорнобильській зоні нелегально працює фірма "Енівей". Однією із засновниць фірми є Наталія Купранець, дружина начальника департаменту захисту економіки Національної поліції України Ігоря Купранця, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Слідство. Інфо".

Як повідомляється, "Енівей" займається виготовленням дерев'яних пелетів для опалення. Виробничий цех розташований у селі Вільча. "Ризики дуже великі, тому що в нас же діє гігієнічний норматив щодо накопичення радіонуклідів в деревині, який передбачає, що деревину, дрова можна вивозити із зони, але не з метою спалювання", - розповів місцевий лісник і додав. що про існування цеху знав ще з 2014 року.

Пелети, виготовлені у Чорнобильській зоні, продаються під виглядом гранули, щоб оминути законодавчі обмеження - існує наказ Міністерства охорони здоров'я від 1995 року, який встановлює суворі нормативи щодо вмісту цезію і стронцію в деревині. Окрім того, з'ясувалося, що ТОВ "Енівей" відсутнє у переліку із 71 підприємства, що мають діючі дозволи на діяльність у зоні відчуження.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...