Застаріла російська ПРО її не зупинить: КБ "Південне" показало нову гіперзвукову ракету з унікальними характеристиками (фото)

У зоні враження цієї розробки може бути Москва і стратегічні цілі у центральній та південній Росії.

Гіперзвукова ракета на міжнародній виставці. Ілюстрація:zloy-odessit.livejournal

"Как и ожидалось, международная выставка "Оружие и безопасность - 2017" стала настоящим плацдармом для демонстрации интересных новинок и перспективных разработок нашего ОПК." Про це пише у своєму Livejournal zloy_odessit, передають Патріоти України, продовжуючи:

Но, настоящий сюрприз ожидал посетителей на стенде ГП “Конструкторское бюро “Южное” им. Янгеля” ведь особо внимательные смогли разглядеть на нем проект гиперзвуковой ракеты!

Подробностей о данной разработке не сообщается, однако известно, что её скорость превышает 6 тыс км в час и обладать она будет высокой манёвренностью, что станет проблемой как для систем ПВО, так и для определения её траектории полёта противником.

Возможно, что данная ракета разрабатывается для перспективного ОТРК «Гром», либо же будет иметь противокорабельное назначение. Увы, пока большего сказать невозможно, но определенно, наличие такого поражающего оружия в значительной степени изменит баланс сил в регионе и в первую очередь в пользу безопасности нашего государства." - повідомив блогер.

За інформацією Військового навігатора України, надзвукові ракети – зброя, яка здатна виконувати маневри і літати зі швидкістю, що перевищує 5 тис. км / год. Швидкість, яка в п’ять разів більше, ніж у традиційних ракет, дозволяє гіперзвуковій зброї долати більшість систем ПРО і вкорочувати тимчасові рамки реакції для країни, що зазнала нападу.

На даний момент гіперзвукові ракети розробляють в США, Росії та Китаї. Ряд країн, включаючи Японію, Австралію, Індію та членів ЄС, також приступили до досліджень в цій області.

Поки наявної інформації по українській ракеті обмаль, але вже відомо, що о її швидкість складає до 5 мах(6125 км за годину). В польоті вона може маневрувати, її озвучена дальність – до 300 км.

В попередні роки КБ “Південне”, вже представляло на цій виставці ракетний комплекс “Коршун”, що також може вражати цілі на відстані до 280 кілометрів, ця відстань пов’язана з міжнародним обмеженням для подібної зброї у відповідності до зобов’язань, які взяла на себе Україна.

Ракета “Коршун” представлена у 2014 році

Вага боєголовки “Коршуна” – 480 кг, чого вистачає для знищення навіть захищених стратегічних об’єктів. А розміри самої ракети дозволяють перевозити її, у пакеті з чотирьох ракет, на мобільних колісних тягачах і встановлювати на невеликі кораблі.

Як повідомлялося раніше, Державне конструкторське бюро "Південне" оголосило про початок випробувань нового оперативно-тактичного ракетного комплексу ОТРК "Грім", розробка якого завершена.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...