Затримання російських диверсантів: в СБУ повідомили нові подробиці спецоперації

Росія не відмовляється від своїх намірів підірвати ситуацію в Україні зсередини, в тому числі терористичними методами.

Ілюстрація:www.ukrinform.ua

У СБУ підтвердили особу убитого в ході спецоперації СБУ в Києві чоловіка, який нібито керував диверсійно-розвідувальною групою (ДРГ), куди входили росіяни і яка діяла в ряді міст України. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Затримані в результаті спецоперації в Києві члени диверсійної групи, у тому числі громадяни Російської Федерації, почали давати слідчим Служби безпеки України викривальні покази щодо своєї діяльності на території нашої держави.В інтересах слідства ми поки не можемо розкривати всі деталі.

Процесуальні дії тривають. Частині затриманих вже оголошено про підозру, до суду направлено подання про обрання запобіжного заходу", - зазначає спікер.

"Наступною триває перевірка версії про підконтрольність ДРГ російським спецслужбам і виконання поставлених ними завдань з підготовки терористичних актів на території України і безпосередньо в столиці", - додала вона.

"Можемо попередньо повідомити, що ліквідований керівник ДРГ - це 50-річний Олег Мужчиль. Знаходять додаткові підтвердження факти його неодноразових виїздів за кордон з використанням підроблених паспортів. Встановлено, що остання поїздка керівника групи в Росію відбулася у вересні-жовтні цього року", - повідомляє представник СБУ.

"Згадайте затримання в центрі Києва мешканки Луганська А. Коваленко, яку російські спецслужби відправили до столиці зі спорядженим вибуховим пристроєм в жіночій сумці. Пізніше - арешт в Києві двох диверсійних груп у вересні-жовтні ц.р., що планували теракти в столиці на свято Покрови.

У разі підтвердження зв'язку цієї групи зі спецслужбами РФ, чи не свідчить це про те, що Росія не відмовляється від своїх намірів підірвати ситуацію в Україні зсередини, в тому числі терористичними методами?" - запитує Гітлянська.

Нагадаємо, пізно увечері 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації, в якій загинув боєць "Альфи", припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, що діяла в ряді міст України, в тому числі в Києві.

Один з членів ДРГ вчинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу "Альфа" (один з них загинув) і був знешкоджений. Серед затриманих було 3 громадянина Росії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...