Заважає керувати автомобілем: в Узбекистані міліція знімає георгіївські стрічки з авто

Правоохоронці роблять це ввічливо, не штрафуючи водіїв.

Ілюстрація:dt.ua

Узбекистанцям пропонують використовувати стрічки кольору узбецького прапора замість георгіївських стрічок, які вважаються в Росії символом перемоги у Другій світовій війні і входять в традицію в багатьох сусідніх республіках. Про це йдеться на сайті Белый Парус, інформують Патріоти України.

Житель Ташкента Маруфжон скаржиться, що напередодні співробітники міліції наказали йому зняти з внутрішньосалонного дзеркала автомобіля георгіївську стрічку. "Наряд міліції зупиняє кожен автомобіль, в салоні якого пов'язана георгіївська стрічка.

Потім водіям наказують прибрати стрічки. Коли я запитав їх: "Навіщо це треба?", вони мені заявили: "Це загроза дорожній безпеці і заважає керувати автомобілем", - говорить він.

Як повідомляє інтернет-видання Uzmetronom, подібні повідомлення на дії співробітників ГУБДД МВС Узбекистану стали надходити ще з 4 травня.

Як повідомляє джерело "Озодлік" в правоохоронних структурах Ташкента, існує вказівка "згори", згідно з яким не можна допускати носіння георгіївських стрічок і проведення інших "недозволених" заходів. "Під час ранкового збору особовому складу докладно пояснюють про це.

Нам сказали, що потрібно прибирати стрічки, які заважають безпеці дорожнього руху. Але сказали, що робити це потрібно дуже ввічливо, не штрафуючи водіїв", - говорить джерело "Озодлік".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...