Завернули Рогозіна "в зад": Молдова жорстко зупинила "яструба" Путіна

Делегація РФ планує відвідати Тирасполь з нагоди святкування 25-річчя Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї.
Дмитро Рогозін. Фото: ПолитНавигатор.

Міністерство закордонних справ республіки Молдова заборонило російській делегації на чолі з віце-прем'єром РФ Дмитром Рогозіним проліт на літаках ВПС РФ через повітряний простір республіки. Про це сказано в листі від 19 липня міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрія Галбура посольству РФ, поширеному молдавськими ЗМІ. Новину передають Патріоти України.

Делегація РФ планує відвідати Тирасполь з нагоди святкування 25-річчя Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї і початку миротворчої операції на Дністрі. У листі йдеться про те, що посадка літаків ВПС РФ в Кишиневі і Тирасполі неможлива "в силу відсутності для цього необхідних умов".
Молдавська влада вказала на відсутність контролю над польотами з використанням аеропорту Тирасполя. Зазначається також, що російська сторона була неодноразово про це поінформована.

У листі не вказано ім'я Дмитра Рогозіна, однак можна зрозуміти, що мова йде про делегацію з ним на чолі (віце-прем'єр є і спецпредставником президента РФ по Придністров'ю, і співголовою міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва з Молдовою). МЗС Молдови шкодує, що немає плану спільних заходів, приурочених до 25-річчя підписання Угоди, недоцільно проводити такі заходи в односторонньому порядку.

Однак, російський віце-прем'єр, за його словами, не зрозумів відмови молдавської сторони і як і раніше має намір відвідати невизнану ПМР (Придністровська Молдавська республіка).

"Я не понял, кто там мне чего запретил. Прилечу обязательно. Встретимся и с президентом Молдовы, и с руководством ПМР", - написав він в Твіттері.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...