Зелена та світиться: Жителів Дніпропетровщини налякала вода з кранів (відео)

Комунальники підфарбовують воду спеціально – для цього в систему заливають спеціальний барвник.
Вода з крану часто може дуже здивувати. Ілюстрація: соцмережі.

У Кам'янському Дніпропетровської області у людей з кранів потекла зелена вода, яка ще й світиться. Про це повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Комунальники підфарбовують воду спеціально – для цього в систему заливають спеціальний барвник. За їх словами, речовина безпечна для здоров'я, незважаючи на страхітливий салатовий колір. Однак готувати на такій воді їжу або прати не варто. Така процедура проводиться для того, щоб відстежити місце витоків і проривів труб.

За два місяці на фарбу для опалення витратили 50 тисяч гривень. Однак і втрати зеленої води скоротилися вдвічі, кажуть тепловики. Все тому, що висока вартість гарячої води змушує деяких людей зливати з батарей гарячу воду для купання, миття посуду і навіть приготування їжі, а завдяки барвнику можна контролювати, щоб жителі не набирали воду для своїх потреб. Комунальники стверджують, що фарбу заливають раз в місяць, але цього досить для того, щоб вода в батареях була зеленою протягом декількох тижнів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...