Зеленка надихнула: Голова одеського суду звільнилася через активістів

Наталія Морщагіна заявила, що не має морального права залишатися на своїй посаді.

Наталія Морщагіна. Фото: oda.arbitr.gov.ua.

Голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Морщагіна написала заяву на звільнення за власним бажанням. Заяву опубліковано на сайті суду, передають Патріоти України.

Голова пояснила своє рішення тим, що не спроможна забезпечити суддям безпечні умови для здійснення «незалежного та неупередженого правосуддя», тому не має морального права залишатися на займаній посаді.

Нагадаємо, нещодавно невідомі активісти під час засідання облили суддів апеляційного госпсуду Одеси зеленкою. Тоді суд займався справою щодо оголошення банкрутом Одеського нафтопереробного заводу, власником якого називають олігарха Сергія Курченка.

Засідання оголосили закритим достроково. Зазначимо, в Одесі «зеленка» дуже популярна в застосуванні до суддів. Так, 13 вересня активісти напали на суддю Білгород-Дністровського суду Віталія Мишка, який мав розглядати позов про визнання незаконною сесії Затокської селищної ради від 29 липня, під час якої екс-секретар В’ячеслав Бокий спробував захопити владу в селищі, змінивши реєстраційний запис у держреєстрі юридичних осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...