"Жаба - великая сила!": Одеський суддя з 12 квартирами звинуватив журналістів у заздрощах

Згідно з реєстром нерухомого майна у Олександра Олександровича Боярського не так багато нерухомості, але отримав він її різним шляхом: подарували, відсудив і купив.

Суд у Білгород-Дністровському. Фото: bd.od.court.gov.ua.

В кінці січня судді Білгород-Дністровського суду Одеської області обрали нового голову – ним став їх колега Олександр Боярський. Представник Феміди не забув прокоментувати аналітику редакції 368.media «Одеські судді роздають великі позики: суми сягають 250 тисяч доларів». Він лаконічно написав, що «Жаба — велика сила». Про це йдеться на сайті 368.Media, передають Патріоти України.

Оскільки призначення головою Боярського пройшло практично непоміченим ми вирішили дізнатися більше про суддю. Олександр Боярський став кандидатом юридичних наук ще в 2008 році. Він захистив дисертацію на тему «Відшкодування збитків від незаконного рішення, дій чи бездіяльності суду».

В його суддівській практиці є кілька «казусних» рішень. У 2011 році суддя надав військовому прокурору статус ветерана війни, що закінчилася за 70 років до того. Олександр Боярський мотивував своє рішення тим, що прокурор відвідував військову частину, де знайшли міну часів ВВВ. Незважаючи на це, Вища кваліфікаційна комісія суддів в 2014 році рекомендувала перевести суддю в апеляційний суд області, але Боярський залишився працювати на колишній посаді.

У січні 2016 року також на ресурсі «НеУкради Zатоку» писали, що суддя Боярський не помітив у кандидата в депутати Олексія Донкоглова судимості за корупційний злочин, тому інша суддя визнала вибори в аккерманському окрузі такими, що не відбулися.

Боярський і його «Волга»

Якщо судити по електронній декларації Боярського, то за 10 років суддівства він отримав дев'ять квартир в Одесі! Крім того, він орендує у своєї родички квартиру (62 кв. метра) і володіє в Одесі салоном краси (39,7 кв. метра) і підвалом (46,4 кв. метра).

Більш того, ще три квартири великих площ знаходяться в «недобудованому стані» — дві в Одесі і одна в Біляївському районі. Згідно з реєстром нерухомого майна у Олександра Олександровича Боярського не так багато нерухомості, але отримав він їх різним шляхом: подарували, відсудив і купив. У 2002 році йому подарували квартиру в будинку на вулиці Ріхтера (Щорса), 125/1, в 2008 році — двокімнатну квартиру на Градоначальницкій, 12, а також у 2014 році отримав в дар приміщення на 25 кв. метрів у будинку на вулиці Преображенській, 66.

У 2004 році суддя купив підвал 46,4 кв. м. в центрі Одеси, у будинку на вулиці Преображенська, 42, а в 2011 році придбав 1/3 квартиру на Академіка Філатова, 55. У 2008 році Боярський відсудив квартиру в будинку на вулиці Осипова, 18, навпроти обласного управління захисту економіки (колишній УБЕЗ).

В наявності і на банківських рахунках у судді майже 98 тис. доларів. А ще в суддівському активі ювелірні вироби з діамантами, швейцарські годинники Omega, Breguet, Zenit, вартістю від дев'яти тисяч доларів кожен, а також ікони святих ХІХ століття, картини іноземних художників. Його родичка Ганна Боярська — засновниця одеської юрфірми «Апріорі» — подарувала йому якийсь подарунок на 123 тис. гривень.

Незважаючи на великі статки, суддя Боярський їздить на... Волзі 1968 року, яка обійшлася йому в 15 тис. гривень, та на Lanos 2005 року. Журналісти звертають увагу НАБУ і НАЗК на декларацію Боярського.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...