"Жесткий человек. На плече немецкая свастика, наколка. Каска у него с рогами. Он родновер": Ватажки "вагнерівців" розповіли про свого командира Уткіна

Чисельність "групи Вагнера" ​​зараз складає близько 2000 чоловік, крім того, до "Вагнера" прикомандирований загін "Карпати", який складається в основному з "козаків" з українським громадянством, - ще 300 осіб.

Російські найманці. Ілюстрація:technosotnya.com

Троє ватажків найманців "ПВК Вагнера", які брали активну участь у війні на Донбасі і в Сирії, на умовах анонімності розповіли про створення ПВК, її структуру та командира російських найманців Дмитра Уткіна. Про це вони повідомили Радіо Свобода, передають Патріоти України.

"Вагнер взагалі жорстка людина, не "тюфяк". Він приїжджав на позиції під Пальміру, роздягнувся, у нього тут на руці [на плечі] німецька свастика, наколка. Каска у нього з рогами. Він рідновір (рідновіри - релігійний рух язичницького спрямування - ред.)", - повідомив один з ватажків ПВК.

"У "Вагнера" талант - це не найважливіше. Щоб стати командиром роти, треба лизати вміти йому в потрібний час, до людей по-хамськи ставитися, ну, і бажано бути рідновіром. Там тільки один толковий командир - Ратибор, командир першої роти, інші - тварини, які на бойові [позиції] і близько не виїжджали, боялися", - говорить один з командирів найманців.

Фото після новорічного прийому в Кремлі 9 грудня 2016 р Зліва направо: Андрій Богатов (Бродяга), Андрій Трошев (Сивий), Володимир Путін, Олександр Кузнєцов (Ратибор), Дмитро Уткін (Вагнер)

Співрозмовники видання підтвердили, що "загін Вагнера" бере витоки в Сирії в 2013 році, коли двоє росіян, які працювали в ПВК Moran Security Group - Вадим Гусєв та Євген Сидоров, зареєстрували в Гонконгу ПВК "Слов'янський корпус". Тоді, за даними петербурзького видання "Фонтанка.ру", 267 осіб виїхали до Сирії для охорони родовищ і нафтопроводів, але по факту вони взяли участь у громадянській війні на боці військ Башара Асада.

За словами співрозмовників Радіо Свобода, їх "там пошарпали дуже міцно" - загін зазнав втрат до 90% особового складу. Після повернення в Москву в жовтні 2013 року літак з вижившими бійцями ПВК чекали у Внуково - ті, що повернулися, були допитані слідчими ФСБ, а керівники "Слов'янського корпусу" Гусєв і Сидоров в жовтні 2014 року засуджені до трьох років ув'язнення.

"Ідея, втім, сподобалася керівництву країни. Був серед першої партії росіян, які воювали в Сирії і підполковник запасу Дмитро Уткін", - йдеться в матеріалі.

"Когось закрили, а комусь зробили таку пропозицію, від якої неможливо було відмовитися, - говорить один з командирів. - Просто на нього карта лягла".

Пропозиція спершу стосувалася Донбасу: поки Гусєв з Сидоровим сиділи в "Лефортово", Уткін та інші командири почали формувати свої бригади для війни в Україні.

"У 2014 році товариш Стрєлков зайшов до Слов'янська, і купа людей захотіла Стрєлкову допомагати. Перетнути український кордон вони не могли, тому що на той час кордон існував, і вся організація відбувалася в Ростові-на-Дону. Орендували базу, взяли грамотних офіцерів спецслужб і Міноборони. Перший загін пішов - "Луна", в червні 2014 го, другий - "Степ". Це були фактично ротно-тактичні групи чисельністю до 250 чоловік. ПВК тоді не було, але зарплату платили". Одним із загонів тих, які "зайшли" в Донбас, був загін Дмитра Уткіна, його скоро стали називати по позивному командира - Вагнер", - йдеться в публікації.

За цими групами спостерігали, частину розформували (наприклад групу терориста Ігоря Безлера - "Біса"). "Група Вагнера" зарекомендувала себе добре, було прийнято рішення її укрупнити", - відзначають автори публікації.

У 2015 році почалася сирійська кампанія Вагнера. За словами ватажків, чисельність "групи Вагнера" зараз складає близько 2000 чоловік, крім того, до "Вагнера" прикомандирований загін "Карпати", що складається в основному з "козаків" з українським громадянством, - ще 300 осіб. Іноді "на обкатку" приїжджають групи російського спецназу. Всього ж, за прикидками співрозмовників видання, в Сирії на боці урядових військ служить до восьми тисяч росіян.

Оклад пересічного найманця у Вагнера становить трохи більше $2 600, плюс премія до 100%. Так звані козаки з "Карпат" привозять в два рази менше.

"За загиблих родичам виплачують по 3 млн рублів, поранення оплачуються по сітці: легке - 30 тис., середньої тяжкості - 50 тис., важке -" у нас бійцеві одному заплатили 180 тис. рублів. Помилково своя авіація відпрацювала, у нього всі кишки викинуло. Але залишився живий".

Карають тих, що провинилися бійців в основному рублем: платять по "тарифу табору"- 60 тис. рублів на місяць, і без премії." Є покарання для алкашів - контейнер. На полігоні [Молькіно] є контейнер і в Сирії теж. Ну ось, у когост поганий настрій, хочеться комусь *** дати. Ось ти щось зробив, тебе садять в контейнер, і будь-хто може прийти і дати *** тобі. Як раніше прив'язували на площі і поряд клали дубину. За добу, за два контейнера можна здоров'я позбутися", - йдеться в статті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...