"Жінка одразу впала, потім впав чоловік на коліна": Бійці Нацгвардії розповіли про вибух біля Кабміну

Першу медичну допомогу потерпілим надали саме бійці НГУ.

Бійці Нацгвардії першими надали медичну допомогу постраждалим від вибуху біля Кабміну. Фото:https://www.volynnews.com

Військовослужбовці Національної гвардії України розповіли подробиці вибуху біля будівлі Кабміну. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на бійців 25-ї окремої бригади НГУ, які знаходилися поблизу в момент інциденту, передають Патріоти України.

"Після закінчення служби з охорони громадського порядку біля Адміністрації президента ми виїхали на автобусі в пункт постійної дислокації. Рухаючись по вулиці Грушевського в напрямку Європейської площі, проїжджаючи Кабінет міністрів України приблизно в 15-20 метрах спереду від нас на пагорбі по правій стороні пролунав вибух і я побачив клуб диму заввишки десь півтора метра. Поруч на узбіччі в цей момент перебували цивільні люди. Жінка одразу впала, потім впав чоловік на коліна. З ними також йшла дівчина, яка не постраждала", - розповідають військовослужбовці.

Зазначається, що першу медичну допомогу потерпілим надали саме бійці Нацгвардії.

"В цей момент навколо більше нікого не було. Підозрілих осіб ми не бачили. Зупинились і кинулись до постраждалих. У жінки та чоловіка були численні посічення голови. Ми одразу наклали їм пов'язки. Все робилося миттєво, нам терміново треба було зупинити кровотечу. Тримали голову жінки і постійно з нею говорили, щоб не втратити контакт. Вони з чоловіком були при свідомості", - повідомили військові.

"Ми виставили в оточення 7 військовослужбовців для недопущення сторонніх осіб. Після цього я викликав карету швидкої медичної допомоги та наряд поліції. Вони прибули через 10-15 хвилин і ми передали потерпілих медичним працівникам", розповів заступник командира 1-ої навчальної роти по роботі з особовим складом спеціального батальйону (Почесна варта) капітан Сергій Добровольський.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...