Жорстка люстрація, як вихід із глухого кута: У музеї Народної архітектури Києва жорстоко побили лідера профспілок, яка викривала корупцію

​Протягом двох років навколо найбільшого музею Європи просто неба точаться війни між керівництвом та співробітниками.

Музей у Пирогово. Ілюстрація:uateka.com

У Національному музеї архітектури та побуту у Пирогові 9 серпня було скоєно напад на голову незалежної профспілки, заступника київського міського голови КВПУ Тамару Таранушенко. На місце злочину була викликана патрульна поліція, проведено першочергові слідчі дії та порушено кримінальне провадження. Про це пише сайт ТСН, передають Патріоти України.

За словами постраждалої, напад скоїв водій директора музею Іван Кирмач. Він увірвався до службового кабінету Таранушенко та почав погрожувати, а потім перейшов до дій. Пані Тамару зі значними забоями, гематомами та переломом руки забрала швидка.

Глава Незалежної профспілки Тамара Таранушенко розповіла, що тиснуть на неї, як морально, так і фізично, вже протягом останніх років і все через її активну позицію проти керівництва та протидію корупції.

"Я просто така людина, яка відкрито про все говорить, а таке нікого не влаштовує", – зазначила вона.

Таранушенко каже, що раніше їй у вікно кабінету кидали чорні похоронні стрічки з написами "За упокій" та виливали під двері відра з нечистотами. Такі "знаки" та погрози надходили до співробітниці музею протягом року.

Жінка зазначає, що все це тому, що вона неодноразово скаржилася на Юрія Бойка (директор музею - ред.) та на невиконання ним обов'язків.

"Минулого року протягом усього часу було суцільне зловживання своїм становищем керівництвом музею. Була заведена каса зі сторони і продавалися квитки зі значними порушеннями. На Івана Купала минулого року я навіть викликала поліцію через зловживання. Коли я побачила, як продаються квитки я викликала Управління по боротьбі з економічними злочинами (УБЕЗ). Тоді були звільнені усі касири, а цього року вони почали активну "боротьбу" зі мною", – розповідає пані Тамара.

Вона додає, що музей просто гине з таким керівництвом, а вони намагаються боротися.

Своєю чергою, за словами заступника директора музею Вадима Логвінова, Юрій Бойко, який наразі відсторонений від посади на 2 місяці, потрапив до Пирогова поза конкурсом і мовляв назначений був з подачі В'ячеслава Кириленка (колишній віце-прем'єр-міністр та міністр культури – ред.).

"У Пирогові було вже багато директорів, але Юрій Бойко просто "унікальний". Він десь два роки на посаді. Зараз він знову відсторонений за свої останні "подвиги". Були пожежі і вони абсолютно з вини керівництва", – розповідає Логвінов.

За словами співробітників музею, пожежі виникли через недбалість та порушення правил. Заступник Юрія Бойка каже, що у Пирогові часто знімають кіно, проте гроші йдуть не в касу та із значними порушеннями.

"Коли кіношники приїжджають до музею, виділяються люди та проводиться обов'язковий інструктаж, що можна робити, а що ні. Тим більше, такий крихкий музей як Пирогово, де всюди солома та дерево – пожежа дуже небезпечна річ. Тоді Бойко та його заступник Науменко поїхали додому, взяли якісь гроші і все. Всі ті зйомки несанкціоновані, оскільки всі вони повинні документуватися та проходити певну процедуру: заповнюється заявка, призначається відповідальний, викликається охорона та пожежна служба і т. д. Тому, це все просто безвідповідально", – наголосив він.

Вадим Логвінов - колишній заступник Юрія Бойка, який згодом був звільнеий за статтею. Але Логвінов виграв усі суди і отримав виконавчі листи на поновлення на посаді. "Комусь заплатили грошей за моє незаконне звільнення, тому на сьогодні довіри до керівництва у мене немає", – каже він.

У співробітників, які проти керівництва музею є кілька виграних судів. Також вони подали до Міністерства заяву про розрив контракту з Юрієм Бойком, у зв'язку з його численними порушеннями. Він, своєю чергою, оскаржує це подання, проте аргументів наразі ніяких немає.

"Тамару Володимирівну постійно цькують. Забирають у неї підрозділи, вставляють палки у колеса. Свого часу на мене також було скоєно напад, я зі струсом мозку лежав. Я тоді ще чув, що цій людині, яка напала згодом на мене, казали, що її відмажуть, щоб не переживав. А слідство й досі затягується", – додав Логвінов.

Як відомо, Пирогово – це унікальний український "скансен". 1911-го року на острові Скансен у Стокгольмі було відкрито філію музеїв Північних країн, завданням якої, перш за все, було зробити музей певною анімацією, щоб люди приходили та були частиною всього. Так скансени є у всьому світі і працюють. Наш український музей в Пирогові є найбільшим у Європі.

Своєю чергою, Юрій Бойко сказав, що ця подія (побиття Тамари Таранушенко) не заслуговує уваги громадськості та не варто приділяти цьому час. За його словами, це особисті взаємини пані Тамари із співробітниками та він сам не має до цього будь-якого стосунку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...