Жорстокий бій тривав близько двох годин: у мережі згадали подвиг героїв АТО під Семенівкою

Офіцери спецназу "Альфа" полковник Олександр Аніщенко і майор Руслан Лужевський пішли на вірну смерть, прикриваючи бойових товаришів, які потрапили в засідку ворога.

Бій під Семенівкою. Фото:www.5.ua

В Україні відзначають другу річницю страшного бою під Семенівкою, під час якого загинули офіцери спецназу "Альфа" полковник Олександр Аніщенко і майор Руслан Лужевський. Обидва пішли на вірну смерть, прикриваючи бойових товаришів, які потрапили в засідку ворога, повідомляють Патріоти України з посиланням на НПН.

Відзначається, що 5 травня 2014 року, приблизно о 14:00 поблизу Семенівки Слов'янського району під час спеціального заходу в рамках проведення антитерористичної операції моторизована група, до складу якої входили бійці ЗСУ і співробітники Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України, потрапила в добре сплановану і організовану засідку противника.

Жорстокий бій тривав близько двох годин. Воїнам було наказано зайняти оборону по БТРами. Під нищівним вогнем російських терористів українські бійці продовжували відчайдушно відбивати атаки.

За свідченням учасників того пекельного бою, саме полковник Аніщенко і майор Лужевський змогли організувати необхідний рух бронетехніки, під прикриттям якого бійці зайняли оборону. Вони вміло керували підлеглими і особисто виявляли і знищували вогневі точки супротивника.

Олександр Аніщенко і Руслан Лужевський.

У публікації наводиться вірш Тараса Шевченка, який хоч і було написано понад півтори століття тому, але він не втратив своєї актуальності і в наші дні.

Гірко плаче Україна сльозами і кров´ю…..

Кат будує своє "завтра" на горі людському…..

Гірко плаче Україна і тяжко ридає ….

Своїх синів, що померли, сльозами вмиває….

Плаче ненька Україна ….

Плаче кожна мати, та що сина відпустила, волю здобувати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...