"Жук" на ошибках не учится": Правоохоронці вдруге схопили інформатора терористів "ДНР"

Спочатку бойовики обіцяли інформатору 400 доларів на місяць, однак замість сотень доларів США «Жук» отримав 10 тисяч рублів.

Мар'їнка. Фото: rian.com.ua.

У Мар'їнці затриманий інформатор бойовиків, який з вересня 2015 року працював на розвідку так званої «ДНР» - 27-річний місцевий житель передавав донецьким бойовикам дані про переміщення української військової техніки, розташування і кількість блокпостів ЗСУ, кількість військ і техніки. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Чоловік вже був судимий за участь в незаконних бандформуваннях - в серпні 2015 він був засуджений на три роки умовно за ч.2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Однак, отриманий умовний термін не зупинив його - вже через місяць колишній бойовик погодився працювати на розвідку так званої «ДНР».

Хлопець отримав позивний «Жук» і збирав оперативну інформацію в Красногорівці і Мар'їнці, позначаючи на мапі Мар'їнського району місця пересування військової техніки, розташування і кількість блокпостів ЗСУ. Всі дані він передавав бойовикам раз в тиждень по телефону або приїжджав до Донецька. Працював «Жук» в цивільному одязі і без зброї, видаючи себе за звичайного мирного місцевого жителя.

Спочатку бойовики обіцяли інформатору 400 доларів на місяць, однак замість сотень доларів США «Жук» отримав 10 тисяч рублів. Поліція і СБУ зібрали докази діяльності «розвідника», а також вилучили у нього карту з оперативною інформацією. За даним фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією - ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення незаконних збройних формувань або участь у їх діяльності». Слідчі дії тривають.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...