Жителі міста у паніці: Бойовики накрили мінометами околиці Маріуполя (відео)

Звуки вибухів у Маріуполі чутно фактично від 17:00, зокрема у Лівобережному районі, у мікрорайоні Східний.

Жителі Маріуполя ще не забули страшні обстріли міста два роки тому. Фото: соцмережі.

Ввечері 10 березня жителі Маріуполя запанікували: вогневі атаки бойовиків посилились і на разі ледве що не зачепили саме місто. Околиці гудять від вибухів, а в прес-центрі штабу АТО підтверджують, що ситуація є складною, проте українські бійці поки стримують натиск противника. Новину передають Патріоти України.

Звуки вибухів у Маріуполі чутно фактично від 17:00, зокрема у Лівобережному районі, у мікрорайоні Східний. У свою чергу, прес-центр штабу АТО повідомляє, що під обстріл з великокаліберних мінометів потрапили спочатку позиції українських військових поблизу Лебединського, а от потім уже ворожий вогонь змістився – гатили по Широкиному, Водяному та Талаківці.

За даними прес-офіцера оперативно-тактичного угруповування "Маріуполь" Ярослава Чепурного, ворог застосовує озброєння БМП, гранатомети, міномети та самохідні артустановки. Як зазначила журналіст "5 каналу", за неофіційною інформацією – серед українських військовослужбовців є поранені. Втім, у прес-центрі штабу АТО цю інформацію поки не коментують, лише зазначають, що ситуація є складною, але контрольованою – маріупольців просять не панікувати.

"Наскільки я зараз можу чути, а я перебуваю на східній околиці Маріуполя, станом натепер обстріл триває, але зі значно меншою інтенсивністю. Чутно лише поодинокі, важкі і гучні, але поодинокі вибухи на лінії Широкине-Водяне", – зазначила кореспондент "5 каналу" Тетяна Ігнатченко.

Нагадаємо, в оборонному відомстві заявляють, що підрозділи Збройних сил України у зоні бойових дій на Донбасі мають право відповідати вогнем бойовикам у тій мірі, наскільки це необхідно. Там також підтвердили, що наразі незаконні збройні формування завдають ударів по українських бійцях з найпотужніших озброєнь, які є у них.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...