Життя на дні Антарктики: Вчені показали унікальне відео

Тварини мешкають у воді, температура якої на цій глибині становить мінус 1,5 градуса за Цельсієм.

Життя на дні Антарктики. Скріншот

Дистанційно керований підводний апарат, що належить австралійським океанологам, зняв морське дно Антарктики. Камера зафіксувала живі організми, включаючи морських зірок, губки, червів, морських їжаків і голотурій. Відео представлено на YouTube-каналі AusAntarctic, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Тварини мешкають у воді, температура якої на цій глибині становить мінус 1,5 градуса за Цельсієм. Протягом 10 місяців в році живі істоти ізольовані від сонячних променів шаром льоду 1,5 метра завтовшки.

На думку вчених, через кліматичні зміни і підвищення концентрації розчиненого вуглекислого газу океанічні води збільшують свою кислотність, що негативним чином відбивається на донних екосистемах Антарктики.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...