Змусили шляхом обману: Україні доведеться визнати вирок російського суду по Савченко, - Фейгін (відео)

Питання в анкеті були сформульовані таким чином, що могли трактуватися як визнання провини Савченко.

Надія Савченко. Фото: facenews.ua.

Українська льотчиця Надія Савченко, незаконно засуджена в Росії, підписала документи на екстрадицію. Вона закреслювала питання, запропоновані в анкеті, і вписувала свої. Для здійснення екстрадиції український суд повинен визнати законність вироку Савченко. Про це в коментарі Обозревателю розповів адвокат Надії Савченко Марк Фейгін, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання, чому Надія відмовилася підписувати документи на екстрадицію, адвокат повідомив: "Ні, ви помиляєтеся. Вона заповнила документи на екстрадицію в п'ятницю (29 квітня - Ред.) Разом з адвокатом Полозовим, а до цього вона відмовлялася подавати без нього, щоб не допустити якихось речей, які могли б бути (використані) проти неї ".

Фейгін додав: питання в анкеті були сформульовані таким чином, що могли трактуватися як визнання провини Савченко. За його словами, Надія "просто закреслювала і вписувала свої питання, ось і все". Як пояснив адвокат, далі йде тривала процедура. Документи відправлені в Федеральну службу виконання покарань, потім "вони будуть спрямовані в міністерство юстиції, після цього пройде ще ряд процедур, зокрема, міністерство юстиції передасть (документи) в Україну, яка на цій підставі повинна в одному зі своїх судів прийняти рішення, яке підтверджує законність російського вироку щодо Савченко. Потім вже російський суд, в свою чергу, вирішить остаточно питання про екстрадицію - так чи ні ".

Журналісти запитали, скільки часу може пройти до звільнення Савченко. За словами Фейгіна, такі оцінки зробити досить складно - процес може зайняти кілька місяців, але може бути скорочений. Відповідаючи на питання про намір Надії відновити сухе голодування, адвокат зауважив: "Надія завжди говорить про те, що якщо питання її видачі затягнеться, то вона повернеться до сухого голодування. Тут я мало що можу сказати - Надія ніколи не попереджає про це. Все можливо".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Надія Савченко відмовлялася підписувати документи на екстрадицію у тому вигляді, у якому їй їх запропонували заповнити росіяни.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...