Знайшли крайніх - гарант ні причому: В АП як можуть виправдовують шефа за зрив е-декларування і ув'язаних з ним програм допомоги

Певна група людей підставила всю державу. Можуть виникнути проблеми. Першим особам країни доведеться втручатися і пояснювати, - Горковенко.

Петро Порошенко. Фото google.com

Розробники програмного забезпечення до системи електронного декларування зробили неякісний продукт, чим підставили всю країну. Про це сказав завідувач відділу департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко, передають Патріоти України.

"Пояснення досить просте. Розробники програми, яка мала забезпечити повноцінне функціонування цієї системи, зробили цю роботу неякісно. Намагаються зараз перекласти з хворої голови на здорову. Звинувачують президента, прем'єра. Чому розробники зробили діряву програму, яка не дозволяє належним чином запустити електронне декларування? Та хто за ними стоїть?

Певна група людей підставила всю державу. Можуть виникнути проблеми. Першим особам країни доведеться втручатися і пояснювати (західним партнерам. - Gazeta.ua), що відбулося. Не знаю, як можна це пояснити", - сказав Горковенко.

Він наголосив, що розробка програмного забезпечення до системи е-декларування почалася ще до формування Нацагентства із запобігання корупції.

"Зараз вигідно перекласти відповідальність на перших осіб держави. Але ніхто не згадує про компанію, яка розробила неякісний софт. Логічніше звертатися до правоохоронних органів, які б за результатами розслідування сказали б, хто винен у цій історії. Тому що гроші освоїли. Тим паче, грантові гроші", - наголосив представник АП.

За словами Горковенка, етап перевірки займає стільки ж часу, скільки розробка - півроку.

Нагадаємо, опівночі 15 серпня в Україні запустили систему електронного декларування статків чиновників. Її мають пройти близько 50 тис. посадовців.

Правозахисники Transparency International заявили, що рішення НАЗК про запуск системи без сертифікації Держспецзв'язку фактично дозволяє приховувати реальні доходи. Через відсутність атестата захисту дані декларації неможливо буде використовувати як доказ у суді і, отже, притягти до відповідальності чиновників, які подали неправдиву інформацію.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...