"ЗСУ будуть адекватно реагувати на всі провокації російських гібридних військ", - Турчинов провів нараду на Світлодарській дузі

Перебуваючи на передових позиціях 54 бригади, яка "героїчно витримала наступ ворога", Олександр Турчинов, оглянувши оборонні позиції наших військ, обговорив з українськими захисниками ситуацію, що склалася останніми днями.

Олександр Турчинов. Фото: iPress.ua.

Враховуючи загострення ситуації в районі Світлодарської дуги, системні провокації з боку російсько-терористичних угруповань і активізацію бойових дій, секретар РНБО О. Турчинов прибув на місце загострення ситуації, де провів нараду з військовим керівництвом антитерористичної операції. Про це повідомили в прес-службі РНБО, передають Патріоти України.

Перебуваючи на передових позиціях 54 бригади, яка "героїчно витримала наступ ворога", Олександр Турчинов, оглянувши оборонні позиції наших військ, обговорив з українськими захисниками ситуацію, що склалася останніми днями на цій ділянці фронту. За словами секретаря РНБО, четверту добу поспіль безперервно тривають обстріли наших позицій із використанням забороненої Мінськими домовленостями артилерії та мінометів крупного калібру. "За кількістю снарядів і мін, випущених по наших позиціях, розташованих у районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний "рекорд" - понад 800 за добу", - зазначив секретар РНБО.

"Незважаючи на постійні обстріли та спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов'язок, зупинивши ворога та завдали йому значних втрат", - сказав О. Турчинов, додавши, що наші військові, контратакуючи, просунулись вперед і зайняли нові позиції, "які дали їм додаткову перевагу над ворогом в цьому секторі оборони".

"Збройні сили України і надалі будуть адекватно реагувати на будь-які провокації російських гібридних військ на всіх напрямках", - наголосив секретар РНБО.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...