ЗСУ отримає 155-міліметрову самохідну гаубицю з "розумними" боєприпасами, - директор "Укроборонпрому"

Співпраця у створенні нової самохідної артилерійської системи планується разом з країнами Європи, розповіли у керівництві концерну.

Гаубиця Nexter CAESAR (для стандарту 155-мм / 52 калібру) повністю сумісна з боєприпасами НАТО.Ілюстрація:weaponscollection.com

Зброярі України дадуть нашим військам вирішальну перевагу над артилерією противника - нову самохідну артилерійську установку з гаубицею калібром 155-мм за стандартами НАТО. Про це заявив генеральний директор "Укроборонпром" Роман Романов під час брифінгу на Київському бронетанковому заводі, інформують Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Співпраця у створенні нової самохідної артилерійської системи планується разом з країнами Європи. Це ліцензійна розробка, дуже серйозна", - уточнив заступник генерального директора "Укроборонпрому" з питань виробництва Юрій Пащенко.

Перехід на новий калібр означає і виникнення потреб у нових снарядах, які ще не виробляються в Україні. Але це цілком вирішуване питання, запевнили в "Укроборонпромі".

"Все залежить від потреб Збройних сил України, якщо вони замовлять велику кількість боєприпасів, то нам вигідніше буде розгорнути власне виробництво. Якщо ж найближчим часом буде поставлено лише кілька десятків таких систем, то нам вигідніше закуповувати снаряди за кордоном.

У кожному разі, після поява стійкої потреби, буде вирішуватися питання про своє виробництво", - розповів заступник генерального директора" Укроборонпрому ".

Крім того, завдяки використанню 155-мм снаряда, наша армія отримає доступ до всього арсеналу "розумних" боєприпасів країн НАТО. У тому числі і до XM982 Excalibur, що показав найвищу ефективність під час війни в Іраку. Є і його український аналог - "Квітник", який вже використовувався на Донбасі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...