Звісно, з деякою "натяжкою": У "ЛНР" живуть патріоти України. На відміну від "ДНР" - Тука

На Луганщині люди частіше себе позиціонують як українці, ніж жителі Донецької області. А на Донеччині люди ностальгують за Радянським Союзом, пояснив заступник міністра.

Георгій Тука. Фото:112 Украина

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука стверджує, що на території "ЛНР" проживає більше проукраїнського населення, ніж в "ДНР". Про це Тука розповів в інтерв'ю Фактам, зазначають Патріоти України.

"В першу чергу треба чітко розуміти, що Луганщина і Донеччина далеко не одне й те саме. Луганщина - фактично аграрний регіон, а Донеччина - індустріальний", - сказав він.

За словами екс-голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, на Луганщині люди частіше себе позиціонують як українці, ніж жителі Донецької області.

"Друге: Луганщина - це частина Слобожанщини, тому там вищий рівень проукраїнських настроїв, більше тих, хто вважає себе українцями, а не росіянами. А на Донеччині люди ностальгують за Радянським Союзом. Там махровий "совок". Вони тільки й мріють, що про повернення в СРСР. Тому слід розробляти державну стратегію, враховуючи ці особливості.

Сьогодні, на жаль, ми зупинилися на початковій стадії дискусії: займаємося озвучуванням та фіксацією проблем. Про те, що ми давно і прекрасно знаємо перелік викликів, перед якими стоїмо, кажу в останні півтора-два місяці на всіх міжнародних і вітчизняних конференціях та круглих столах. Досить вже, вибачте, молоти одне і те ж.

Навіщо мені розповідати у сто п'ятдесят вп'яте, що існує проблема житла для переселенців, які черги на КПВВ тощо? Це, вибачте за вульгарність, навіть коню зрозуміло. Пропонуйте механізми реалізації, давайте їх обговорювати і працювати над ними. Досить товкти воду в ступі. Відверто набридло займатися тим, що я називаю балаканиною", - додав Тука

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...