Активісти в Брюсселі вимагають прийняття безвізового режиму для України і Грузії

Активісти у "Східному партнерстві" вважають, що подальше зволікання з відкриттям дозволу на безвізовий режим для громадян України та Грузії підірве їхню довіру до Євросоюзу.

Рада ЄС розгляне питання введення безвізового режиму 10 червня. Фото: svoboda.orgЯк повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости, у Брюсселі пройшла маніфестація на підтримку якнайшвидшого рішення Євросоюзу скасувати візові вимоги для українських та грузинських громадян.

Зазначається, що у суботу у Європейському кварталі бельгійської столиці перед будівлями керівних інституцій ЄС відбулася акція (у рамках кампанії #visafree), організована активістами Форуму громадянського суспільства "Східного партнерства".

"Безвізовий режим для України та Грузії повинен бути запроваджений, адже усі технічні критерії вже виконані. Ці країни не несуть жодної загрози для ЄС у проблемі міграційної кризи", - наголосили організатори акції.

Учасники Форуму громадянського суспільства підкреслили, що Європарламент і Рада ЄС, незважаючи на намір деяких країн-членів перенести це рішення через кризу біженців, не повинні зволікати із скасуванням візових вимог для українців та грузинів.

"Нині настав час для виявлення солідарності ЄС з Україною та Грузією через скасування візових вимог. В іншому випадку буде підірваний рівень довіри в українському і грузинському суспільствах до Євросоюзу, що матиме негативний вплив на проведення подальших важливих реформ", - зазначили громадські активісти від України та Грузії у "Східному партнерстві".

Як повідомлялось раніше, дискусія з українського питання пройшла 26 травня в Європейському парламенті, де профільний комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ провів попередні слухання з питання введення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Доповідачем із зазначеного питання призначено болгарського депутата Марію Габріел. Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ розгляне питання введення безвізового режиму між Україною та ЄС на своєму засіданні 10 червня.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...