"Армія України в 2017 році сильна, як ніколи! Ми звільнимо і Крим, і Донбас", - волонтер Дейнега прогнозує переконливу перемогу (відео)

Головне Україна вже зробила - з боєм відстояла свою незалежність. Тепер ми маємо йти від однієї проміжної мети до іншої і вірити в перемогу.

Українська армія. Фото: UAinfo.

Три роки тому почалася антитерористична операція на Донбасі - після того, як проросійські сепаратисти почали захоплювати адміністративні будівлі в населених пунктах Донецької і Луганської областей. За три роки військових дій на сході країни загинуло понад 9800 чоловік, близько 23 тисяч були поранені, майже 1 мільйон 800 тисяч українців стали вимушеними переселенцями. На головні питання про майбутнє Донбасу також відповів волонтер, керівник благодійного фонду допомоги армії "Повернись живим" Віталій Дейнега, передають Патріоти України.

- Яким ви бачите майбутнє антитерористичної операції?

- Я зараз перебуваю в Краматорську, який раніше був окупований, а потім його звільнили. Зараз можна спокійно доїхати до Авдіївки, передмістя Донецька. Це означає, що АТО як мінімум успішна, і далі буде тільки більше звільнених міст. Мені здається, Україна в 2014 році зробила максимум того, що могла.

- Що ви можете сказати тим людям, які три роки по тому називають АТО "громадянською війною"?

- Напевно, доводити їм щось вже пізно. Три роки тому в Донецьк, в Харків почали звозити автобусами хлопців з Ростова, з Таганрога - це не секретна, це доступна інформація. Ігор Стрєлков в Слов'янську - ну яка громадянська війна? Це затертий, навіть смішний вже штамп російської пропаганди. І зброю вони на складах і в шахтах знайшли, звичайно ж. Нехай люди говорять те, що говорять, а ми будемо зміцнювати армію.

- Але все ж ця пропагандистська машина три роки щосили працює на окупованих територіях. Чи розумно взагалі не зважати на це?

- Так, я розумію, що в Донецьку і Луганську діти ходять в школи, де їм розповідають жахи про Україну. Це навіть не радянська школа, а набагато гірше. Що ми можемо з цим зробити? Лиш боротись далі і звільняти їх. Зараз в Краматорську люди як мінімум раді, що у них не Авдіївка і не Ясинувата. Взагалі, в Україні велика проблема з професійними психологами - що з цивільними, що з військовими. Працювати з населенням нікому, працювати з бійцями, які місяцями можуть стояти без діла, - теж. Наступати ми поки що не можемо, тому треба утримувати позиції, не втрачаючи вправності і бойового духу.

- Тобто ви пропонуєте вирішувати проблеми по мірі їх надходження?

- Саме так. Головне Україна зробила - з боєм відстояла свою незалежність. Збройні сили зараз в зовсім іншій формі, ніж в 2014 році. Тільки вдумайтеся: ми за три роки подвоїли кількість бригад на лінії зіткнення. Якби хтось показав вам військову карту України 2017 року 2014-му - ви б повірили, що все так складеться? Донбас, як ми вже остаточно переконалися, не може навіть номінально відійти Росії, значить, він буде нашим. З Кримом все виглядає складніше, але потім, озираючись назад, ми теж будемо дивуватися, як так все вийшло. Головне - йти від однієї проміжної мети до іншої і вірити в перемогу.

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...