Асоціація Україна-ЄС: Стало відомо, хто чинив найбільший опір "єврошантажу" Нідерландів

На противагу Нідерландам у торгах щодо ратифікації Угоди Україна-ЄС виступили країни Центральної та Східної Європи, а особливо Польща.

Польща, Чехія і країни Балтії чинили опір умовам Нідерландів для асоціацію з Україною. Фото: УНІАН.

Серед країн, які були в опозиції до вимог Нідерландів щодо ратифікації Угоди Україна-ЄС, найбільший опір продемонструвала Польща. Про це повідомляє "Європравда" з посиланням на голландське видання De Telegraaf, передають Патріоти України.

Зокрема, проти формулювання в окремій декларації про те, що Угода про асоціацію не є кроком до членства України в ЄС виступили країни Центральної та Східної Європи.

"Польща чинила опір жорстко, але згадані і такі країни, як Естонія, Латвія, Литва і Чехія. Для цих країн питання членства є чутливим, оскільки вони виступають за включення України в європейську сферу впливу і бояться російської агресії", - пише видання.

За неофіційною інформацією "Польського радіо", найбільший опір такій вимозі Нідерландів продемонстрували Польща і Чехія.

Зазначається, що в ключовому пункті А декларації, яка повинна врятувати ратифікацію Угоди про асоціацію, зазначено, що Угода не рівнозначна визнанню статусу України як держави-кандидата на вступ до ЄС.

Як повідомлялося, глави держав і урядів країн-членів Європейського Союзу сьогодні, 15 грудня, зберуться на одноденний саміт у Брюсселі, на якому крім обговорення питань міграції, безпеки, економічного і соціального розвитку, повинні вирішити питання ратифікації парламентом Нідерландів Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...