Аваков звільнив керівників поліції Дніпра і Дніпропетровської області після подій 9 травня

Для розслідування сутичок в Дніпрі створена спеціальна слідча група.

9 травня в Дніпрі сталися сутички між ветенами АТО, "тітушками" і поліцією. Фото: Фейсбук.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що після попереднього розгляду щодо інцидентів та провокацій у Дніпрі підписано низку наказів про звільнення з посад. Про це очільник МВС написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Вранці підписаний наказ про звільнення з посад: - начальника управління поліції Дніпровської області генерала Репешка; - начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила; - відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки", - йдеться у повідомленні Авакова.

Крім того, призначено службове розслідування за тим, що сталося, - для подальшого вивчення дій поліцейських. А також до Дніпра направлено комісію на чолі з головою ДВБ Нацполіції Ковалем.

"Створена спеціальна слідча група і спрямована в Дніпро - для розслідування дій цивільних осіб і їхніх координаторів в рамках порушених кримінальних проваджень", - розповів міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, у Дніпрі 9 травня під час ходи до монументу Слави представників Соціалістичної партії та партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО, охороною і поліцією виникли сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала швидка допомога.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що в результаті подій в Дніпрі 9 травня ідентифіковані 8 "тітушек", які напали на учасників АТО, всі вони були затримані і будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...