Безвізовому режиму бути! ЄС готовий піти на компроміс по скандальному закону

Щоб отримати безвізовий режим, Україна повинна вирішити дві основні проблеми, які залишилися: змінити законодавство про електронні декларації та запустити роботу Національного агентства з попередження корупції.

Ілюстрація:ubr.ua

Європейський союз готовий піти на компроміс і надати Україні безвізовий режим, незважаючи на те, що прийнятий Верховною Радою у вівторок законопроект 3755 щодо електронного декларування має ряд застережень з боку Єврокомісії. Про це йдеться в статті Європейської правди, зазначають Патріоти України.

Як зазначається в матеріалі, щоб отримати безвізовий режим, Україна повинна вирішити дві основні проблеми, які залишилися: змінити законодавство про електронні декларації та запустити роботу Національного агентства з попередження корупції.

Щодо законодавства про електронні декларації народні депутати України будуть готові виправити найскандальніші норми, коли Євросоюз надасть свої пропозиції.

За словами голови парламентського комітету з євроінтеграції Ірини Геращенко, зараз в Раді чекають "реакції ЄС з конкретними зауваженнями".

У статті також йдеться про те, що ЄС швидше за все піде на компроміс в питанні введення кримінальної відповідальності лише з 2017 року. Компроміс можливий і в питанні декларування майнового стану родичів і індульгенції щодо доходів, отриманих до 2016-го року

"Бажання надати Україні безвізовий режим у європейського керівництва - дійсно велике. І межа компромісу регулярно зсувається", - резюмується в статті.

Відзначимо, раніше президент Європейського парламенту Мартін Шульц сказав, що Європарламент без зволікань розгляне пропозиції Європейської комісії надати Україні безвізовий режим, як тільки вони надійдуть.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...