Білорусію чекає поступова анексія, - Le Temps

Лукашенко стане першим і останнім білоруським президентом.

Швейцарська газета прогнозує анексію Білорусі. Фото: topdialog.ru.

На думку експертів, через 5-10 років Росія остаточно приєднає до себе Білорусію, а Лукашенко буде першим і останнім президентом країни, пише Еммануель Гріншпан в статті, надрукованій в швейцарській газеті Le Temps, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Багато жителів Білорусії воліли б, щоб їх президентом став Володимир Путін, а не їх непотоплюваний лідер, який перебуває при владі вже 22 роки. Лукашенко не має впливу, він не здатний відновити економіку, кажуть деякі.

"Путін зовсім інша справа. Тільки він може протистояти гегемонії Сполучених Штатів, - впевнена Ольга, співробітниця телекомунікаційної компанії. - Кумівство нашого президента блокує розвиток країни. Я думаю, що ми жили б краще, якби об'єдналися з Росією".

Поширенню проросійських настроїв сприяє відсутність білоруського телебачення.

"Тепер білоруси дивляться російські канали, - говорить представник сфери ЗМІ, який побажав залишитися невідомим. - Їх пропаганда - величезна загроза нашій національній безпеці і навіть білоруській ідентичності. Путін не дозволяє Лукашенку блокувати російські канали, погрожуючи санкціями. Саме тому багато білорусів відчувають себе росіянами і обожнюють їх керівника".

Невдоволення Олександром Лукашенко посилюється через зниження доходів населення. За словами економіста Злотникова, Лукашенко не розуміє, як функціонує нинішня економіка. "Чим більше слабшає економіка, тим сильніше ми залежимо від російської допомоги", - говорить він. Нещодавно Москва повністю проінвестувала будівництво Островецької АЕС, виділивши 10 млрд доларів. АЕС почне функціонувати в 2018 році.

"Москва нав'язала цю АЕС Лукашенку, - зазначає Ірина Крилович, економіст і головний редактор сайту belrynok.by. - Росія вже повністю контролює наш газовий сектор. З Островецької АЕС Москва контролюватиме ринок електрики і зможе на свій розсуд регулювати баланс між газом і ядерною енергією . Її головна мета - зберегти енергетичний вплив у Східній Європі ", - говориться в статті.

Перед лицем такого домінування Олександр Лукашенко намагається зберегти зовнішні пристойності. Він грає роль голови колгоспу, публічно запинає міністрів, критикує російське керівництво.

Однак насправді він робить все, щоб не з'явилася проросійська політична сила, оскільки розуміє, що в разі непередбаченої напруженості ці сили можуть виявитися більш корисними Кремлю, ніж йому, вважає політичний оглядач Артем Шрайбман.

Військовий експерт Олександр Алесін, в свою чергу, відзначає, що Москва хоче розгорнути свою базу в Білорусії, щоб розмістити на ній бомбардувальники, завданням яких буде знищення протиракетного щита, який Вашингтон розміщує в Румунії та Польщі.

Олександр Лукашенко був змушений поступитися тиску Москви. Анексія Криму, де знаходиться російська морська база Севастополь, вже продемонструвала, що Кремль переходить в наступ, як тільки починає відчувати загрозу змін в стратегічно важливій з військової точки зору зоні, зазначає автор статті.

"У кінцевому рахунку, Білорусія буде поглинута, - пророкує Ірина Крилович. - Росіяни просуваються повільно, але впевнено, здійснюючи підривну діяльність, яка спостерігалася і на Україні. На це піде, можливо, п'ять або десять років, і це буде пов'язано з циклом виборів в Росії. Лукашенко стане першим і останнім білоруським президентом ".

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...

"Врешті, невдахи-окупанти згоріли разом із авто": Група загарбників на багі намагалася прорвати оборону військових єгерів (відео)

субота, 11 травень 2024, 21:24

Російські війська намагалися штурмувати на багі позиції десантників 71-ї єгерської бригади. Захисникам вдалося ліквідували окупантів. Про це йдеться на сторінці бригади. Група російських окупантів на багі намагалася прорвати оборону підрозділу 71-ї єге...