Бойовики "ДНР" погодилися видати Україні волонтера Марину Черенкову

Донецькі терористи запевняють, що видача полоненої волонтерки українській стороні є їхнім "жестом доброї волі".

Марина Черенкова. Фото:www.hromadske.tv

Донецькі терористи заявили, що захоплена ними в полон керівник волонтерської організації "Відповідальні громадяни" Марина Черенкова випущена на свободу і передана українській владі. Про це 22 лютого заявили в "міністерстві держбезпеки" угруповання "ДНР", повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт сепаратистів ДАН.

За словами кремлівських найманців, Черенкову хоч і запідозрили в "співробітництві із західними спецслужбами", але як "жест доброї волі" передали її українській стороні.

"Разом з тим в якості жесту доброї волі, а також на підтвердження прихильності керівництва республіки мирному вирішенню конфлікту і політичного врегулювання ситуації, прийнято рішення про передачу Черенкової українській стороні до закінчення терміну адміністративного арешту, без порушення кримінальної справи", - підкреслюється в заяві.

"За наявною інформацією, під час проходження навчання в Європі під прикриттям однієї з зазначених організацій з Черенковою був встановлений контакт з боку західних спецслужб. Західними спецслужбами був налагоджений канал отримання розвідувальної інформації про ситуацію в Республіці, в тому числі про ситуацію на лінії розмежування сторін" , - заявили донецькі терористи.

На думку "ДНР", підтвердженням зв'язку Черенкової зі "спецслужбами" стала "негайна реакція офіційних представників США в Україні на її арешт".

Нагадаємо, Черенкова 29 січня була заарештована на 30 діб за "незаконну діяльність" і "перетин кордону ДНР".

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...