Бунт у Брюсселі: Європейські політики відмовилися приймати посла США

Тед Маллох є переконаним євроскептиком, який заявив, що протягом найближчих двох років єврозону чекає крах, назвавши угоду про вільну торгівлю між США і ЄС безглуздою.

Тед Маллох. Фото:protothemanews.com

Європейські політики не хочуть приймати в Брюсселі нового американського посла при ЄС. Чим їм не догодив Тед Маллох - авторитетний консультант, досвідчений економіст і дипломат, розповіли на сайті Подробности, зазначають Патріоти України.

У Брюсселі, схоже, дійсно назріває справжній бунт. І все через Теда Маллоха, якому пророкують місце посла США при ЄС. І хоча офіційно нова американська адміністрація про призначення ще не оголошувала, у Вашингтоні не приховують, що саме Маллох є фаворитом Дональда Трампа на цей пост. У Брюсселі - вирішили діяти на випередження.

Лідери кількох фракцій Європарламенту направили листа керівництву Єврокомісії та Європейської Ради. З вимогою, у разі чого, відмовити Маллоху в акредитації. Як переконаному євроскептикові. І щоб не бути голослівними, як приклад, підібрали кілька висловлювань потенційного посла на адресу Євросоюзу.

Так, нещодавно, Маллох заявив, що протягом найближчих двох років єврозону чекає крах, а угоду про вільну торгівлю між США і ЄС він назвав безглуздою. Затято підтримував Brexit. І ось що відповів, коли його запитали, чому він хоче стати послом.

"На своє попередньому дипломатичному посту я допомагав зруйнувати СРСР. Можливо, тепер ще один Союз потребує приборкання." - сказав Маллох.

Загалом, вважають автори листа, якщо такий дипломат представлятиме Америку при ЄС - це тільки підірве трансатлантичні відносини. Офіційний Брюссель - ні лист, ні ймовірне призначення Маллох не коментує.

Але щоб заблокувати працевлаштування нового посла - листи, в принципі, і не потрібні. Це може зробити кожна з країн ЄС, застосувавши право вето.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...