​«Битва за Калинівку»: Serg Marco прокоментував інформацію про «велику перемогу» «ДНР» на Світлодарській дузі

«Битва за Калинівку» про котру торочать сьогодні сепаратисти не більше ніж фейк російської пропаганди

Дві знищені одиниці української бронетехніки, великі втрати серед особового складу ЗСУ, "геройські відстояне від укро-фашистів село" в стратегічному місці, все це вигадка донецьких писак Захарченка, або московських Суркова, повідомляють Патріоти України.

Щоб розібратись у ситуації, редакція звернулась до добре поінформованого з обстановкою на лінії розмежування співробітника Міноборони Олександра Марченко, більш відомого у мережі під ніком Serg Marco.

«Мы не атаковали сегодня новые позиции», - сказав пан Олександр по ситуації на Світлодарській дузі. «Бои сегодня были очень средние, по сравнению с тем, что было накануне. Потому отбиваться как бы не от чего...», - констатував він.

На уточнююче запитання, а як же штурм Калинівки, атака в напрямку Вуглегірська, Serg Marco зазначив наступне: «Надо понимать что эти позиции (відвойовані наприкінці минулого тижня.-ПУ) мы забрали очень небольшими силами, поймали момент когда те расслабились. Для штурма дальнейших укрепов там банально нет сил, особенно с учетом того что сепары сейчас на взводе».

Можливо ситуація зміниться після візиту на Світлодарську дугу секретаря РНБО. Якщо в бригаді переконають Турчинова і генералітет штабу АТО у доцільності подальшого тиску на Дебальцевському напрямку. Однак як вказав Марченко сепари тут «сейчас на взводе». Тому доцільність удару найближчим часом тут під сумнівом.

Однак напрацьовується перспективна тактика ведення бойових дій з «гібридами». Росіяни розраховують «активною обороною» вимотувати наші сили. У відповідь українці, знаючи слабкі місця ворога на різних ділянках фронту, заздалегідь випрацьовують плани контрзаходів. Збити хвилю атаки і на «плечах» відступаючих ламати ворожу оборону, крок за кроком звільняючі рідну землю.

Чим більше ворог атакуватиме, тим швидше наближає нашу перемогу. Адже співвідношення сил на Донбасі наразі на нашу користь.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...