Зайняли нові позиції: Турчинов заявив про контратаку ЗСУ на Світлодарській дузі

На передових позиціях 54-ї бригади, яка витримала наступ ворога, Турчинов оглянув оборонні позиції українських військ та обговорив з військовими ситуацію в останні дні на цій ділянці фронту.

Турчинов побував на Світлодарській дузі. Фото: 5 канал.

В зоні АТО в районі боїв на Світлодарській дузі в Донецькій області українські війська здійснили контратаку, їм вдалося зайняти нові позиції, що надали їм додаткову перевагу. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, який прибув в район бойових дій. Про це повідомляється на сайті РНБО, передають Патріоти України.

"Незважаючи на постійні обстріли і спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо і професійно виконали свій обов'язок, зупинивши ворога і завдали йому значних втрат", - сказав Турчинов.

На Світлодарській дузі протягом чотирьох останніх діб відбувається активізація бойових дій, супроводжувана рекордними артилерійськими і мінометними обстрілами позицій ВСУ з боку бойовиків.

"За кількістю снарядів і мін, випущених по наших позиціях, розташованих в районі Світлодарської дуги, встановлений своєрідний" рекорд - "понад 800 в добу", - зазначив секретар РНБО.

Перебуваючи на передових позиціях 54 бригади, яка витримала наступ ворога, Турчинов оглянув оборонні позиції українських військ, обговорив з військовими ситуацію в останні дні на цій ділянці фронту.

Він додав, що українські військові, контратакуючи, просунулись вперед та зайняли нові позиції, "які надали їм додаткову перевагу над ворогом в цьому секторі оборони".

"Збройні сили України і надалі будуть адекватно реагувати на будь-які провокації російських гібридних військ на всіх напрямках", - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомлялося, за підсумками бою на Світлодарській дузі 18 грудня українські бійці перехопили ініціативу, відкинули противника і зробили контратаку у фланг супротивникові.

Ворог був змушений відійти, кинувши при цьому військове майно та обладнання російського виробництва. За оприлюдненими у зазначеному повідомленні даними української розвідки, втрати бойовиків склали не менше 25 чоловік вбитими і 30 поранених.

У результаті бойових дій на Світлодарській дузі п'ять українських військовослужбовців загинули, 16 поранені, травмовані або контужені. Ці втрати українські війська зазнали на Світлодарській дузі і в результаті обстрілу ворожих з важкого озброєння.

Вчора Олександр Марченко (більш відомий під ніком Serg Marco) розповів про перебіг подій на Світлодарській дузі.

Відомий журналіст Юрій Бутусов сьогодні підсумував наслідки боїв на Світлодарській дузі.

Патріоти України також опублікували імена, біографії та фото загиблих на Світлодарській дузі Героїв.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...