Через п'яні походеньки в Іраку Савченко комісували зі ЗСУ (відео)

Колишні товариші по службі розповіли, що Надія Савченко була комісована зі ЗСУ у зв'язку з неповною службовою відповідністю, оскільки мала певні психічні розлади.

Надія Савченко, позивний "Пуля". Фото: АиФ.

Народний депутат України Надія Савченко під час служби в миротворчому контингенті в Іраку "прославилася" низкою скандалів, і була комісована з лав ЗСУ в зв'язку з психічними розладами. Про це в ефірі skrypin.ua розповів громадський діяч, екс-радник міністра оборони України Олександр Данилюк, передають Патріоти України.

За його словами, колишні товариші по службі відзиваються про нардепа не надто упереджено. Так, екс-командир батальйону 95-ї аеромобільної бригади, під командуванням якого була Савченко під час миротворчої місії в Іраку, нібито називав політика "суцільною проблемою".

Зокрема Данилюк переказав розповідь офіцера про святкування екс-військовослужбовцем 8 березня в близькосхідній країні.

"За його словами, вона напилася, потім сказала: "Ви мене вітаєте з 8 березня, а я не жінка - я солдат ". Потім вона втекла невідомо куди, дзвонила своїй сестрі Вірі і говорила, що її захопили арабські терористи і вимагають вивести український контингент. Після цього її знайшли п'яною і привезли назад", - розповів він.

Екс-радник міністра зазначив, що після інциденту Савченко на питання товаришів по службі про причини своєї поведінки заявила, що її сестру Віру в Києві викрали арабські терористи і вимагають, щоб Україна вивела війська з Іраку.

"Ось такий набір маячні. Я думав, мало що, чоловік був командиром - пожартував", - продовжив Данилюк.

Він додав, що історію підтвердили "серйозні люди" з Головного управління розвідки Міноборони, які були свідками цієї історії і після цього прийняли рішення спиляти бойок на автоматі Савченко.

"Забрати у неї зброю не мали право, тому що вона військовослужбовець... Але вона ж неадекватна... Підпиляти, та й все", - навів екс-радник міністра слова військових.

За словами Данилюка, колишні товариші по службі нардепа стверджують, що після даного інциденту Савченко була комісована зі ЗСУ у зв'язку з неповною службовою відповідністю, оскільки мала певні психічні розлади.

"Це інформація, яку я не перевіряв, але чув від стількох людей, що не міг не поділитися", - підкреслив він.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкінці квітня, однак на постачання всієї техніки можуть піти місяці. Про це у п’ятницю, 3 травня, повідомило видання The New York Times з посиланням на неназваних посадовців зі США...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...