"Что-то пошло не так": Секретар Радбезу РФ Патрушев вибачився за спробу перевороту в Чорногорії, - The Guardian

Глава МВС Сербії Небойша Стефанович заявив Guardian, що невідомі найняли місцеве злочинне угрупування для замаху на главу уряду за 10 мільйонів євро.

Після візиту голови Радбезу росіян депортували з Сербії. Фото: REUTERS.

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев під час візиту в Белград приніс вибачення за російських організаторів перевороту в Чорногорії, розповіли The Guardian неназвані джерела, близькі до сербського уряду. Співрозмовник видання підкреслив, що, за словами Патрушева, змовники діяли самостійно без санкції Кремля, пишуть Патріоти України з посиланням на російське видання Медуза.

Відзначається, що після візиту голови Радбезу росіян депортували з Сербії.

При затриманні у росіян, як повідомили сербські ЗМІ, виявили 120 тисяч євро, уніформу спецназу і спеціальне обладнання, яке дозволяло стежити за прем'єром Чорногорії Міло Джукановичем.

Як повідомляли Патріоти України, у відносинах Москви і Белграда вибухнув безпрецедентний в пострадянській історії скандал.

16 жовтня в Чорногорії пройшли вибори в парламент, перемогу в яких отримала правляча Демократична партія соціалістів на чолі з Джукановічем. За даними ЗМІ, групи сербських екстремістів, яких координували перебували в Сербії громадяни Росії, планували теракти в день виборів.

Заарештовані і затримані змовники були членами радикальних націоналістичних груп Сербії, багато - з досвідом війни на Донбасі на стороні проросійських сепаратистів.

Медіа писали, що після приїзду в Белград секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева і його зустрічі з прем'єр-міністром Сербії Олександром Вучичем росіяни були депортовані. 29 жовтня міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович спростував цю інформацію.

6 листопада керівник чорногорської прокуратури Мілівоє Катніч повідомив, що групою, яка планувала держпереворот, керували двоє російських націоналістів. Він зазначив, що в підпорядкуванні росіян знаходилося близько 500 чоловік, громадяни Чорногорії та Сербії.

Кремль категорично відкинув можливість причетності Москви до спроб організації будь-яких протиправних дій в Чорногорії.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...