Для роботи чи подорожей? Єврокомісія пояснила українцям тонкощі безвізового режиму

Шоб подорожувати без візи, українцям знадобиться біометричний паспорт. Щоб працювати на території ЄС громадянам України досі потрібна віза і дозвіл на роботу.

Ілюстрація:ua.112.ua

У разі скасування візового режиму між Європейським союзом і Україною українці зможуть користуватися ним виключно для подорожей, а не для роботи в країнах Шенгенської зони. Відповідна інфографіка з'явилася в Facebook на сторінці Європейської комісії, зазначають Патріоти України.

Також в ЄК звернули увагу на те, що лібералізація візового режиму дозволяє здійснювати короткострокові поїздки на територію країн Євросоюзу.

"Вам знадобиться біометричний паспорт для того, щоб подорожувати без візи. Вам потрібно перебувати 90 днів у будь-який період до 180 днів. Щоб працювати на території ЄС громадянам України досі потрібна віза і дозвіл на роботу", - йдеться в тексті.

Також в інфографіці відображається хід розгляду питання щодо скасування візового режиму.

Відзначається, що станом на квітень 2016 року Єврокомісія запропонувала скасувати візовий режим для громадян України. Наступним кроком має стати голосування по цьому питанню в Європейському парламенті, а потім в Раді Європейського союзу.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...