Дональд Трамп просив звільненого директора ФБР Комі припинити розслідування проти свого екс-радника, - NYT

Президент Трамп продовжує спроби впливати на розслідування міністерства юстиції США і ФБР зв'язків між членами його команди і Росією.

Д.Трамп і Д.Комі. Фото: BBC.

Президент США Дональд Трамп просив тепер уже колишнього директора Федерального бюро розслідувань США (ФБР) Джеймса Комі припинити розслідування проти свого екс-радника з питань національної безпеки Майкла Флінна. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Видання зазначає, що про прохання Трампа Комі повідомив в службовій записці.

Зустріч тоді ще директора ФБР і президента відбулася в Овальному кабінеті в лютому. Відносно розслідування щодо Флінна Трамп висловив надію, що глава бюро "зможе залишити це", йдеться в записці.

Інформація про таку пропозицію глави Білого дому свідчить про спроби президента "безпосередньо впливати на розслідування міністерства юстиції США і ФБР зв'язків між командою Трампа і Росією".

Радник президента з нацбезпеки Флінн подав у відставку 13 лютого. Причиною його відставки в Білому домі назвали "втрату довіри" з боку президента.

У січні видання The Wall Street Journal повідомило, що розвідслужби розслідували зв'язку Флінна з представниками російської влади. Зокрема, розслідуються телефонні дзвінки Флінна послу Росії в США Сергію Кисляку, зроблені в кінці грудня 2016 року. Відомо, що в день введення додаткових санкцій відносно Кремля, 29 грудня, зафіксували п'ять телефонних розмов радника і Кисляка. Предметом дізнання також є більш ранні контакти радника глави Білого дому з російськими офіційними особами.

Газета The Washington Post з посиланням на власні джерела написала, що Флінн обговорював з Кисляком зняття санкцій з РФ.

Також The Washington Post з посиланням на документи, опубліковані Білим домом, повідомила, що Флінн в своїй первісній декларації приховав платежі, отримані в 2015 році від російських компаній, зокрема від телеканалу RT, "Лабораторії Касперського" і авіакомпанії "Волга-Дніпро".

9 травня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп звільнив Комі з посади директора ФБР.

Американські ЗМІ назвали причини звільнення директора ФБР Комі.

Звільнення голови ФБР сталося через кілька днів після того, як Комі дав свідчення в Сенаті з приводу ходу розслідування справи про можливе втручання Росії в президентські вибори в США і зв'язку РФ з виборчим штабом Трампа.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...