Дипломат спрогнозував мільйонну хвилю біженців з Росії в Україну

У випадку загострення внутрішньополітичної ситуації в РФ росіяни можуть хлинути до найближчих сусідів.

Юрій Щербак. Фото:www.news-xl.net

Катаклізми, які торкнуться Росію через ситуацію на нафторинку, здійснять важкий вплив на Україну і у випадку загострення внутрішньополітичної ситуації з Росії в Україну можуть хлинути мільйони біженців. Про це в інтерв'ю Радио Свобода заявив український письменник і дипломат, колишній посол в США та Ізраїлі Юрій Щербак, повідомляють Патріоти України.

"Якщо говорити про катастрофічні події в Росії, то я ще до цього додаю в своїх статтях, що ці події можуть здійснити найважчий вплив і на Україну, бо хвилі біженців можуть піти в Україну, мільйони людей, таким чином і тут буде дуже важка ситуація створена. Тому нам не треба радіти нещастям, які чекають наші народи, - це неправильно, це нерозумно, просто аморально", - підкреслив Щербак.

Він також додав, що якщо Росія повернеться на європейський демократичний шлях, сусідські зв'язки з нею повинні бути відновлені.

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...