"Гарячі" травневі свята: Одеський суд не став забороняти масові заходи на Куликовому полі

Однак чи вдасться уникнути провокацій?

Куликове поле. Фото: ЖЖ

Одеський окружний адміністративний суд не задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Одеської міськради про заборону проведення масових заходів на Куликовому полі в період з 1 по 10 травня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, передають Патріоти України.

Відзначається, що виконком вимагав заборонити в ці дні проводити на Куликовому полі збори, демонстрації та інші мирні акції, присвячені пам’яті загиблих 2 травня, а також інші заходи.

Виконком аргументував це тим, що проведення таких акцій небезпечно, так як «приверне увагу великої кількості радикально налаштованих осіб, які мають протилежні громадянські позиції».

Однак суд не визнав ці доводи переконливими, так як громадські організації не повідомляли виконком про намір проводити заходи на Куликовому полі в цей період.

Єдина організація «Автомайдан-Одеса» повідомила, що планує в ці дні провести на Куликовому полі військово-патріотичне виховання молоді, в ході якого хоче використовувати ММГ (макети зброї масогабаритні) і піротехніку. При цьому суд заборонив організації використовувати в ході акції ММГ і піротехніку.

«Отже, Одеський окружний адміністративний суд постановив: обмежити громадську організацію «Автомайдан-Одеса» в реалізації права на мирне зібрання шляхом заборони використання ММГ та піротехніки… У задоволенні решти позовних вимог відмовлено», – говориться в постанові суду.

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб і понад 200 було поранено. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...