Генпрокуратура надала докази масштабної корупції нардепа Розенблата (відео)

Агент НАБУ з кодовим ім'ям "Катерина" кілька разів проводила зустрічі з Розенблатом, на яких зафіксовано незаконну діяльність нардепа.

Під час засідання Регламентного комітету ВР. Фото: Укрінформ.Генпрокуратура і Спеціальна антикорупційна прокуратура сьогодні, 7 липня, продемонстрували докази зловживання службовим становищем та вимагання народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Борислава Розенблата. Відео представили під час засідання регламентного комітету, пишуть Патріоти України з посиланням на "Українську правду".

На кадрах зафіксовано, як агент НАБУ з кодовим ім'ям "Катерина" кілька разів проводила зустрічі з Розенблатом в період з грудня по червень 2016-2017 року в ресторанах Києва.

Нардеп заявляв про можливості впливати на рішення Житомирської обласної ради, суди, прокуратури та посадових осіб у Держгеокадастрі.

У різні періоди агент НАБУ передавала йому 6 тисяч дол, 10 тисяч доларів і 20 тисяч дол. Депутат особисто не чіпав гроші, в перерахуванні коштів був задіяний його охоронець.

Крім цього, Розенблат пропонував агенту НАБУ закуповувати для її фірми нелегальний бурштин під виглядом польського бренду, а також пропонував їй зареєструвати офшорну фірму в ОАЕ.

"Треба десь 200 тисяч доларів, грубо кажучи 250... Все залежить від того, скільки гектарів ми купимо. 20 тисяч - це облрада, купимо пару голосів. Десь 50 тисяч - це Геокадастр", - говорив Розенблат на одній із зустрічей.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України з питань регламенту, розглянувши подання Генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, на затримання та арешт народного депутата України (БПП) Борислава Розенблата, визнав обґрунтованими дані подання.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...