Генпрокуратура відкрила докази про розкрадання земель в Бучі та Ірпіні (документ)

Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Бучанської і Ірпінської міських рад у ході незаконного вилучення належних державі земель.

Генпрокуратура відкрила докази про розкрадання земель мерами  Бучі та Ірпіня. Фото: depo.ua.

Метою обшуків у Бучанській і Ірпінській міських радах було вилучення не коштовностей і грошей, а документів, які свідчать про вчинення чиновниками злочинів. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури України, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Важливим результатом обшуків у Бучанській і Ірпінській міських радах, проведених Генеральною прокуратурою України спільно з Національною поліцією України і Службою безпеки України в рамках розслідування кримінального провадження у ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, було вилучення не коштовностей і грошей, а оригіналів первинних документів, а саме рішень, згідно з якими незаконно вилучені земельні ділянки.

Вилучені в рамках обшуків цінності і кошти, які належать голові Бучанської міської ради, будуть належним чином зафіксовані і задокументовані в протоколі обшуку з метою надання оцінки законності їх походження та можливості в подальшому звернення в дохід держави в рамках конфіскації.

Крім того, в ході обшуків вилучено значну кількість документів, що свідчать про вчинення службових злочинів посадовими особами зазначених міських рад, в результаті чого державі завдано багатомільйонних збитків.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Бучанської і Ірпінської міських рад у ході незаконного вилучення належних державі земель лісового фонду площею 890 га поблизу м. Буча, зміни їхнього цільового призначення і подальшого переведення в землі житлової та громадської забудови.

За рахунок зазначених вище земель лісогосподарського призначення Бучанською міською радою протягом 2006-2012 років незаконно відведені у власність земельні ділянки кількох фізичних осіб, серед них і підставних, частина з яких площею понад 14 га передана у власність колишньому першому заступнику голови Верховної Ради України Ігорю Калєтніку .

Також розслідується факт незаконного вилучення 65 га земель, які перебували в постійному користуванні Національного аграрного університету.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...