Герой залишився за кадром: Затриманню екс-посадовців часів Януковича сприяв Насіров, - Матіос

За словами головного військового прокурора, саме завдяки старанням Насірова були затримані "царі і боги періоду режиму Януковича".

Насіров допоміг затриманню екс-посадовців Міндоходів. Фото: Антикор.

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров дав важливі свідчення, які дозволили затримати колишніх екс-керівників податкових інспекцій за часів правління Віктора Януковича. Про це журналістам заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

За словами Матіоса, саме без свідчень Насірова не вдалось би провести масштабну антикорупційну спецоперацію. На запитання журналістів про те, чи сприятиме це пом'якшенню позиції прокуратури у справі Насірова, військовий прокурор відмовився відповідати.

"Емоцій в мене немає. Є втома. Операція почалася о шостій ранку - від Трускавця до Маріуполя. Цю операцію нам не вдалося би зробити, якби нам не допомагав голова фіскальної служби Роман Насіров. Тому що розібралися в недрах податкової всі тільки завдяки його старанням. Я не соромлюся сказати, що це людина, яка в цьому сегменті зробила все, для того щоб розкрити всі ці податкові майданчики і допомогти нам зібрати докази причетності як жінок, так і чоловіків. А ці люди не останні в державі, це царі і боги періоду режиму Януковича", - наголосив головний військовий прокурор.

Нагадаємо, масштабну антикорупційну операцію анонсували в Генпрокуратурі і Міністерстві внутрішніх справ. Інтригу тримали до останнього і лише описували подію як "мегаважлива і резонансна". І ось стало відомо, що йдеться про затримання 23 чиновників-податківців зі східних та південних областей. Зараз проводяться 454 обшуки.

Наразі уся увага прикута до військового терміналу аеропорту Київ, саме туди мають доправити затриманих і звідти везти до ГПУ.

Зокрема, повідомлялося, що гелікоптером до Києва везуть "смотрящого" Курченка Станіслава Денисюка.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...