Геть "совок": Дуда підписав закон про знесення у Польщі комуністичних пам'ятників

На території Польщі налічується понад 50 таких об'єктів, які будуть демонтовані протягом року після вступу закону в силу.

Анджей Дуда. Фото:day.kyiv.ua

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про знесення комуністичних пам'ятників. У Польщі є більше 50 таких об'єктів. Про це повідомили в прес-службі президента, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"17 липня 2017 року президент Польщі підписав закон від 22 червня про зміни в закон про заборону пропаганди комунізму чи іншого тоталітарного ладу в назвах будівель і установ громадського харчування", - йдеться в повідомленні.

В оновленому законі йдеться, що пам'ятники та інші подібні об'єкти "не можуть віддавати данину особам, організаціям, подіям або датам, які символізують комунізм або інший тоталітарний лад".

У той же час до цих об'єктів не належать пам'ятники, розташовані на кладовищах або території інших поховань, а також пам'ятники, які не виставлені на загальний огляд, або демонструються в наукових цілях або як твори мистецтва, а також пам'ятники, внесені до реєстру пам'яток архітектури.

Пам'ятники, які не належать до цих категорій, демонтують протягом року після вступу закону в силу. На території Польщі налічується майже 50 таких об'єктів.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...