Головним організатором заколоту в Чорногорії є колишній російський дипломат, - свідки

Едуард Шишмаков організував групу з 500 осіб, які в день голосування під час парламентських виборів у Чорногорії 16 жовтня 2016-го року повинні були здійснити переворот в країні, арештувати і вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича.

Влада Чорногорії попередила спробу державного перевороту. Фото: fontanka.ru.

Один з фігурантів справи щодо розслідування спроби перевороту в Чорногорії в жовтні минулого року Олександр Сінделіч заявив, що його завербував Едуард Шишмаков, колишній російський дипломат та агент ГРУ РФ. Про це пише Vijesti, повідомляють Патріоти України.

За словами Сінделіча, Едуард ("Еді") Шишмаков організував групу з 500 осіб, які в день голосування під час парламентських виборів у Чорногорії 16 жовтня 2016-го року повинні були здійснити переворот в країні, арештувати і вбити прем'єр-міністра Міло Джукановича.

За словами Сінделіча, причетним до перевороту є і опозиційний "Демократичний фронт" Чорногорії, проте, ключовою фігурою і основним фінансовим донором заколотників був саме "Еді" Шишмаков.

Також Сінделіч стверджує, що протягом минулого року кілька разів таємно зустрічався з Шишмаковим у Москві, де отримував інструкції, як не тільки організувати групу, але і закупівлю зброї та обмундирування.

Відзначимо, як пише видання, адвокати інших обвинувачених у спробі перевороту стверджують, що покази Сінделіча є "фантастичними і нелогічними".

Також варто додати, Сінделіч повідомив про те, що знає Шишмакова з 2014 року, тоді Шишмаков був представлений йому в якості "благодійника".

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

У листопаді Міло Джуканович звинуватив проросійську опозицію у безпосередній причетності до сценарію силової зміни влади в країні і його вбивства у день виборів.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...