Голову комітету ВР з охорони здоров'я Богомолець госпіталізували до "Феофанії"

Зранку 13 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звинуватила Ольгу Богомолець у тому, що голова комітету "блокує можливість голосування закону сьогодні та початку медичної реформи".

Ольга Богомолець. Фото:Daily

Главу комітету з охорони здоров'я Ольгу Богомолець госпіталізовано до лікарні ДУС "Феофанія".Про це Українській правді. Життя повідомили у комунальному закладі охорони здоров’я "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", передають Патріоти України.

Як відомо, 13 липня народну депутатку забрали на швидкій від Верховної Ради (о 12 год. 56 хв., вул. Грушевського, 5). У "ЦЕМД та МК" уточнили, що у Богомолець діагностували "загострення хронічної хвороби".

Журналістка Ірина Заславець у своєму Facebook повідомила, що народного депутата від БПП Ольгу Богомолець виявили без свідомості в туалеті Верховної Ради. До неї викликали лікарів.

При цьому, за її словами, глава фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що таким чином Богомолець нібито шантажує депутатів, вимагаючи голоси за закон про Конституційний Суд в обмін на підпис під позитивним рішенням комітету з питань охорони здоров'я для медичного законопроекту.

Як відомо, зранку 13 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звинуватила Ольгу Богомолець у тому, що голова комітету "блокує можливість голосування закону сьогодні та початку медичної реформи".

За словами Супрун, Богомолець відмовляється підписувати позитивний висновок комітету щодо законопроекту, який впроваджує медичну реформу. Йдеться про законопроект "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів" (6327), який Рада прийняла у першому читанні 8 червня.

У середу, 12 липня, очільниці комітету не було на засіданні, де ухвалили цей висновок. Депутат Сергій Березенко публічно заявив, що він телефонував Богомолець і запитував, чи прийде вона на засідання, однак вона відмовилась.

За даними представників МОЗ, народна депутат о 12:00 пообіцяла згодом таки підписати висновок комітету.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...