ГПУ не надала колегам інформації: Австрійська прокуратура закрила справу Ложкіна-Курченка

Справа стосувалася підозри у відмиванні грошей, перерахованих у 2013 році офшорними фірмами Курченка на рахунки офшорних фірм Ложкіна.

Борис Ложкін. Фото:rian.com.ua

Австрійська спеціалізована прокуратура закрила справу щодо глави Адміністрації президента України Бориса Ложкіна і бізнесмена Сергія Курченка в результаті перевірки за підозрою у відмиванні грошей. Йшлося про 130 млн євро, перерахованих у 2013 році офшорними фірмами Курченка на рахунки офшорних фірм Ложкіна в Австрії, передають Патріоти України з посиланням на DW.

За ці кошти Курченко, який входив до найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича, купив у нинішнього глави президентської канцелярії Український медіа-холдинг, найбільшим активом якого є журнал "Кореспондент".

У прокуратурі Австрії повідомили, що справа була закрита через відсутність інформації від української сторони, яка могла б вказувати на злочин.

Відзначається, що звернення було направлено до ГПУ, щоб перевірити, чи не мають кошти, переказані Курченком на австрійські рахунки Ложкіна, злочинного походження. Однак відповідь української сторони не дає підстав говорити про злочинне походження цих грошей.

"В Україні не ведеться слідство у цій справі і немає обставин, які давали б підстави для такого розслідування", - заявили в австрійській прокуратурі.

У той же час видання відзначає, що відповідь ГПУ йде в розріз з кримінальними справами, відкритими проти Курченка, який ховається від слідства в Росії.

У березні щодо Курченка було складено повідомлення про підозру "як керівника злочинної організації, яка впродовж 2013 року і початку 2014-го здійснила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській сфері".

Точний удар: Українські захисники у Харківській області "деактивували" групу окупантів одним дроном (відео)

понеділок, 13 травень 2024, 14:38

Українські захисники у Харківській області нейтралізували цілу групу окупантів, яка намагалась просунутись сірою зоною по лісосмузі. Як зазначається в повідомленні, бійці 2 окремого загону Центру спеціального призначення "ОМЕГА" зуміли нейтралізувати в...

"Їм треба відволікати наші сили і засоби": Черник оцінив результати активного наступу РФ на Харківщині

понеділок, 13 травень 2024, 14:37

Російська армія під час свого наступу на Харківщині не змогли організувати "проривну операцію хоча б на 15 км". Про це розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону у понеділок, 13 травня. "Їм треб...