ГПУ отримала дозвіл суду на затримання Леоніда Черновецького

Екс-мер Києва ухиляється від слідства і його місцезнаходження наразі невідоме.

Леонід Черновецький. Фото: antikor.com.ua.Генеральна прокуратура України отримала дозвіл суду на затримання екс-мера Києва Леоніда Черновецького і на застосування до нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Вона також нагадала, що управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в Києві.

"З огляду на те, що підозрюваний ухиляється від слідства і його місцезнаходження невідоме, отримано дозвіл суду на його затримання. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень", - додала Сарган.

Нагадаємо, 14 липня 2017 року Черновецькому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Раніше також стало відомо, що ГПУ проводить слідчу експертизу в рамках справи проти Черновецького у зв'язку з незаконним відчуженням заказника "Острів Жуків".

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...