"Група людей тримає в заручниках всю Україну!", - Ян Томбінський про зрив повноцінного е-декларування

Посол Євросоюзу в Україні жорстко розкритикував дії української влади.

Ян Томбінський. Фото: rbc.ua.

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський стверджує, що до запуску повноцінного електронного декларування Україна не завершить виконання вимог ЄС для скасування віз. Про це він заявив під час зустрічі з журналістамив Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Європейську правду".

"Я завжди казав (представникам влади): робіть реформи, а не імітуйте процес!

Ми втратили 8 місяців на створенні НАЗК. Чому? Хто знає. Нам обіцяли, що агентство запрацює ще 8 місяців тому", - пояснив він.

"Наразі досягнуті всі елементи, необхідні для скасування віз, окрім питання електронних декларацій. І це питання до України – виконати останній елемент, необхідний для того, щоби отримати безвізовий режим", - наголосив посол.

Томбінський не бачить можливості для ЄС вплинути на цей процес. "Є межа нашого впливу, і якщо дехто хоче нашкодити собі – то що ми можемо зробити?" - поставив він зустрічне питання.

"Невелика група людей тримає заручниками всю Україну, блокуючи запровадження безвізового режиму", - додав він, зазначивши, що з сумом сприймає те, що Україна досі не виконала всі умови та через це досі не отримала безвізовий режим.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...