"Я остаюсь в Украине, и я буду работать": Шустер прокоментував скандальне анулювання дозволу на роботу

За словами телеведучого, тиск на його ток-шоу та канал є розплатою за критику дій влади.

Савік Шустер. Фото:censor.net.ua

Телеведучий Савік Шустер не збирається залишати Україну і припиняти мовлення Шустер Live. Про це він розповів в ефірі телеканалу Newsone, передають Патріоти України.

"Звичайно, я залишаюся в Україні, і я буду працювати. Я можу працювати безкоштовно, без дозволу на роботу. Для того, щоб бути волонтером не потрібен дозвіл на роботу. Нічого не змінилося, але ми не виключаємо будь-яких нових дій з боку влади" , - зазначив Шустер.

Журналіст також пояснив суть претензій Держслужби зайнятості до нього.

"Скасовано дозвіл на роботу незаконно на підставі ось чого. Оскільки у нас є суперечка судова з податковою і проти нас порушено кримінальну справу, за якою я як генеральний директор проходжу як свідок, скасовано дозвіл тому, що я засуджений. Це грубе порушення духу юриспруденції і презумпції невинуватості і закону. Нема ніякого судового рішення. Таким чином я є вільною людиною у вільній країні. Більш того, я не обвинувачуюся, а проходжу як свідок", - підкреслив Шустер.

За його словами, тиск є розплатою за критику дій влади.

"З точки зору політичної ситуації, думаю, що йде боротьба проти нас, тому, що ми надаємо можливість політикам, журналістам і громадським діячам говорити правду. У нас народ оцінює дії влади останнім часом дуже негативно. Ось прийнято рішення таку сцену для прямої розмови просто взяти і закрити", - зазначив він.

Також ведучий підкреслив невипадковість вибору часу для скасування дозволу на роботу.

"Я вважаю, що час вибрано не випадково. Сьогодні річниця Чорнобиля, журналісти зайняті іншим, потім Великдень, потім травневі, депутати зберуться 10 травня, а 10 травня всі забудуть. Вчора все було вирішено з ранку до вечора", - підсумував Шустер.

Як повідомлялося раніше, 25 квітня ЗМІ стало відомо, що Шустеру анулювали дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня повідомили про те, що Київський міський центр зайнятості зареєстрував наказ про скасування дозволу на роботу в Україні Шустеру.

Заборона для Савіка Шустера на роботу в Україні викликала бурхливу реакцію соцмереж.

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...