Як колишня соратниця Єфремова привела в Красний Луч "русский мир", - Володимир Жемчугов

Навесні 2014-го на блокпостах стояли безробітні і алкоголіки, яких активно підтримувала місцева влада.

Екс-мер Красного Луча Марина Філіппова виконувала всі вказівки Олександра Єфремова. Фото: ЖЖ.

Навесні 2014-го в Красному Лучі Луганської області на блокпостах стояли беззбройні безробітні і алкоголіки, які отримували продукти, цигарки і гроші від тодішнього мера Марини Філіппової, яка входить в команду екс-губернатора Олександра Єфремова. Про це волонтер, а згодом - розвідник і партизан Володимир Жемчугов розповів в інтерв'ю "Главреду", передають Патріоти України.

"З 2007 року я жив і працював у Грузії, мене дуже сильно цікавила тема абхазького, південноосетинського конфлікту, конфлікту в Нагірному Карабасі. Я багато їздив по Кавказу, і завжди після роботи спілкувався з очевидцями і учасниками тих подій. Шукав інформацію, щоб зрозуміти, що там і як сталося. Незабаром для себе все розклав по поличках. Коли навесні 2014-го року ми з Оленою (дружина Володимира Олена Жемчугова. - Ред.) приїхали в Україну - як зазвичай на Великдень провідати маму, я побачив блокпости ", - згадує волонтер.

"Я народився в Красному Лучі, виріс, свого часу вів дуже активне життя, був комсомольцем, брав участь в різних технічних виставках, до армії працював на шахті, в армії служив з місцевими хлопцями, після неї працював на різних підприємствах у себе в місті, був керівником. Іншими словами, багатьох знаю, і багато хто знає мене. Так ось я прийшов на найбільший блокпост на перехресті траси Харків-Ростов. Спочатку підійшов до даішників, запитав, що відбувається. Тоді ще (сепаратисти - Ред.) стояли без зброї. Даішники відповіли, мовляв, помічники їхні там. Пішов далі. На самому блокпосту побачив, що стоять люди в основному безробітні, алкоголіки. Я почав з ними розмовляти, питав, за що стоять, чого хочуть? Вони трохи злякалися: прийшов тут один, став задавати серйозні питання. У відповідь почув: "Мер Філіппова запропонувала нам підробити. Тормозки привозять, на сигарети, гроші дають - все одно роботи немає, ось і стоїмо", - розповів подробиці захоплення міста сепаратистами розвідник.

"Після тієї розмови я зрозумів, що все організовано, блокпостів по області багато. Там же мені порадили не втручатися, якщо я за Україну - будуть неприємності. Але для себе я визначив масштаб організованої акції: усвідомлював, що бере участь адмінресурс в особі Філіппової, яка є частиною команди Єфремова, а подібні накази - блокувати дороги, роздані в усі міста і селища. Подумав, так на територію Донбасу за грузинським сценарієм зайдуть переодягнені російські солдати ... ", - підсумував Володимир Жемчугов.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...